i hate u mekchuuu @ Suraya mazni

haha… ganas xbunyi nya… apa-apapun dah gelakkan mekchu.. mesti terperanjat beruk si mekchu ni tiba-tiba lak entry aku macam ni… ekeke.. cover mulut yang ternganga tu mekchu orang pandang ni.. hokeh..

nape entry macam ni… sebab dia bezzzzz… ooopss!! jangan lar marah …xder pun kita ni nak mencik mencik mekchu ni.. disebabkan dia nak nama dia terpampang di dada blog ni.. saje letak nama macam tu ..(rasa..rasa ada fan yang marah x mekchu).. ni semua contest yang dia suruh kita join ni.. malas nak entry panjang.. so korang layan kang ada yang menyampah plak..

Apa pandangan korang mengenai seorang gadis ayu yang bernama mekchu?
korang rasa camaner mekchu ni… mekchu ni orang dia lemah lembut.. sopan santun.. cantikkk…(emmm macam pernah ku dengar ayat ni tapi di mana yer…) … ish korang mmg mekchu macam tu lar.. ingat memain ker.. lom pernh dengar mekchu jadi singa.. sebab dia pernah jugak citer kan yang jadi singa bila michah bt hal.. nak jugak tengok camaner rupanya.. ekeke jap..jap bayangkan jap.. hehe tetap ko comel n ayu disamping suara halus mu itu ya mekchu…


Apa yang best@tak best mengenai blog kuning oren ni?

semuanya bezzzzz… hehe saya xreti menilai blog orang ni.. sebab saya pun jarang bukak n tulis blog.. ni pun nak sahut seruan mekchu lama gak xtulis karangan…apa yang penting header sudah bertukar siap ada tema ko.. sokong blog kuning oren ni…

Entry macam mana yang korang suka/layan kat blog mekchu?
entry yang macam mana yer.. semua yang mekchu tulis saya layan jer.. xder yang xlayan.. baca jer kadang-kadang rajin jugak membalas.. yang kesian bila nak selesaikan isu bibik dia.. aduh kesiannnn.

Kenapa korang nak menang voucher RM50 dari Matase Sutera
gila ker xnak menang… mana aci asyik mekchu jer menang n suruh paksa kita klik gambar dia.. kita pun nak jugak tayang n pakai baju Matase Sutera tu.. asyik tengok FB n Blog sambil pikir2 rege dia lepas ker x.. cukup ker x.. nak jugak masuk contest macam mekchu ni.. n suruh n paksa orang klik gambar kita…

ok itu sajer entry saya untuk kali ini.. mana yang baik adalah memang betul mana yang tulisan yang berbaur jealous n hasad dengki hanya tulisan semata-mata tiada tersirat n tersurat yer.. harap maklum…ekekeke

wahhh terharu-terharu

terharu sungguh larrrr…. mesti korang nak tau kan.. apa lar yang terharu sangat.. buat gempak jerr… anak den pandai cakap omputih.. tu yang buat den terharu.. ekekeke.. saje jer bikin panasss…

apa lar sangat cakap omputih.. tu pun nak diwar-warkan.. mesti ada yang berkata macam tu.. tapi bagi aku.. bila anak2 kita mula bercakap.. satu perkembangan yang sangat baik.. bila pertuturan dia lagi jelas lagi membanggakan dan bila dia bertutur dalam bahasa yang lain.. satu lagi kemajuan yang ditunjukkan sedangkan ibu bapanya bertutur dalam bahasa yang berbeza..

kita org cakap kat umah bahasa melayu nogori jerr… tapi bila bercakap ngan miss lana bahasa yang betul.. dan sebutan yang betul.. takut dia konpius nanti.. tapi lately.. (ce..ce..cehh omputih ko).. miss lana bila nampak barang yang dia tau dia akan sebut.. bahasa melayu atau bahasa inggeris.. etc: elephant.. fish.. hat.. n banyak lagi.. yang bez dia penah cakap ‘babah nah corn (jagung).. ekekekeke satu kebanggaan buat ku.. walaupun kadang2 xajar pun..

mungkin sebab dia tgok chanel 613.. n balik rumah jer belek buku.. menyebabkan lama2 dia tau sebut.. so bagilah anak anda tengok kartun yang membina yer… ekekekeke

peace yooo

Sahara… kiter

eemmmm… korang ingat x citer.. ” ni..wah ni plan sape ni.. (nak tau apa plan dia sebenarnya kat bukit bintang .. .. next saya citer)… tapi i likeeeee jugakkkk… cuci2 mata…” kat berliburan di bukit bintang

sebenarnya mr deming ni teringin nak makan nasi arab…. tu lar sebabnya beriya sesangat nak gi bukit bintang.. dia dah survey restoran nasi arab rupanya…. kalo nasi arab kat semban.. ada 2 jer.. yang paling famous kat restoran damsyik…

kalo kat area bukit bintang memang banyak restoran nasi arab… tapi kita orang pilih kat restoran sahara tent… dekat2 dengan area mc donald…

nape kita orang pilih restoran tu dari yang lain…. sebab tempat tu Mantan PM penah makan( Pak Lah kita).. pastu Tengku Mahkota Johor pun makan kat sana… betulll… nape .. xcayer ker.. ada tau dia orang paparkan gambar2 kat dinding restoran dia orang.. tu sebab mr deming pilih tempat tu.. binik n anak ehhh yo kan jer lar.. janji perut ku terisi… ekekekeke

alar lupa nak amik entrance restoran tu.. xper saya bagi cover menu eh… ekekeke

terasa di negara arab jap...

suasana kat dalam kedai tu..

setiap meja ada frame gambar… tapi tempat Pak Lah dah ada orang masa tu..

salah satu meja pemimpin negara luar datang makan kat meja tu...

makanan kat sana bleh tahan regenya.. tapi sedap n banyak…..

antara menu yang ada... mr deming makan 'kozi'

saya makan kabsa chicken...

budak kecik ni menu dia... mc donald.. ekeke..

tu ler rupa makanan mr deming 'kozi' bersama air teh perisa mint

kabsa chicken ni banyak tau nasi dia.. menggunung.. xhabis pun makan.. disyorkan makan untuk dua orang pun xper..

ni menu saya kabsa chicken bersama turkinish coffee.. tapi tekak xleh masuk..

gambar saya bersama miss lana adalah wajib.. di mana2 saje.. huhu

next mahu di terjah oleh saya plak kali ni.. adalah restoran Fullhouse… huhuhuhu.. korea..korea..

berliburan di Bukit Bintang

rasanya macam dah lama x ker kl.. mencuci mata apa yang patut…. akhir-akhir ni banyak plak programnya…. disebabkan lama xkeluar jenjalan.. sabtu aritu mr deming dengan senang atinya mengajak biniknya jenjalan.. cehhh leh offer diri.. kalo x punya lar susah….

“ma nak gi mana mama.. ahadni.. jb.. kl..’… lastnya binik dia jawab.. kita gi utara sampai selatan nak babahhhhh… hahaha.. hilang akal per aku ni.. dah lar hujung2 bulan nak diajaknya sampai utara n selatan.. . huhuhu ….xterkata mr deming.. lastnya kita gi kl jer lar babah..

dalam kpala otak emmmm… ‘sunway.. ikea.. ikano.. mid valley’.. lastnya mr deming kata apa tau ‘ ma kita gi bukit bintang ehhh’.. wah ni plan sape ni.. (nak tau apa plan dia sebenarnya kat bukit bintang .. .. next saya citer)… tapi i likeeeee jugakkkk… cuci2 mata…

cuci-cuci mata… emmmm memang cuci2 mata sangat lar kita org ni… poket ni pun tercuci jugak… dari satu kedai ke satu kedai… akhirnya terjebak kat… kedai sport.. nak ler menengok kasut akhirnya.. xjumpa yang berkenan.. budak kecik ni jugak yang untung..

emmm see mesti ada barang untuk budak tecit ni... sandle purple ko.. ekekeke

korang tengok.. siap baring

jalan-jalan nampak lak superman n batman adoiiii… terpampang plak sale… haha harus lar kan..

terpampang besar lambang superman ni.. macam lambai2 jerrrr.. gambar faizal tahir pun ada tau

dan yang ni paling best… jauh sangat lar batman ni..

ohhh... batman

last jenjalan di kedai crumpler.. di sini lar saya dapat bezday gift saya… huhu dah lamo idam2.. aritu bukan bezday saya pun.. advance disebabkan mr deming xdo nak celebrate pada haritu..

kebetulan kat main interance pavillion ada promotion marc jacob parfum.. xbeli pun singgah amik gambar jer.. sangat comel

kalo nak gi kedai superman.. n yang mencari beg laptop n camera bag jenis crumpler.. leh pi kat pavillion okehhh… make sure bawa duit banyak sikit.. ekeke jangan macam kt orang cuci2 mata.. poket pun cuci skali…

umbai… di alor gajah

lamanya xsembang2 kat blog ni.. bersawang gamaknya.. minggu lepas aktiviti yang paling syiok aku rasa.. nak tau nape.. cer citer (dah agak dah korang mesti cakap mcm tu.. )..

minggu lepas aku stay kampung.. seminggu lamanya.. disebabkan ayahku yang nak operate mata kat melaka.. yelah.. sapa yang xsayang ayah… yang tiada penggantinya kena lar bagi support sikit kan.. so selasa dan rabu dah amik cuti.. mr deming rabu kena gi kursus kat melaka.. so amik keputusan stay kat umah mak jer.. khamis n jumaat ulang alik dari kg ker semban.. (fuhhh bercinta nak bangun pagi2)

aktiviti mmg penuh minggu tu.. dah semua adik beradik berkumpul kan macam nak raya plak rasanya ekekeke.. tapi tu lah paling syiok aku rasa.. horokkkkkkk .. hehe.. lana jangan citer lar.. lagi suka.. sampai skarang nampak budak laki pun dok panggil abangg.. abang.. (teringat sepupu dia lar tu)..

nak jadikan citer.. jumaat malam tu kita org decide g makan kat umbai bila mau disponsor… huhu melompat2 smua nakkkk nakkk.. katanya kol 8 malam.. yelah tunggu aku balik kerja lagi.. kakak balik lagi mr deming lagi.. dan tunggu budak sorang ni habis tuisyen lagi… habis tuisyen kol 10 mlm.. hah amik ko.. perjalanan ke umbai amik masa 2 jam.. kalo bertolak kol 10.. sampai sana kol brapa plak… (tupun kalo sharp kol 10).. last2 decide gi makan kat alor gajah jer.. so umbai tu angin lalu jer lastnya alor gajah.. sebab dah lewat sangat..

ni lar aktiviti kt org kalo adik bradik berkumpul.. makan.. makan lagi… n makan lagiiiii.. hahahahahaha

Lastnya makan kat restoran Naiman.. xjauh dari town alor gajah.. happening lar jugak

ni ler abang saya.. satu satunya abang.. abang ipar ramai lar

ni baru sikit.. oooo

tengok siap bleh lawan wrestling tangan lagi..

ni ler air wajib saya... teh tarik kurang manis.. ekekeke

pressurekah aku…

brapa kali agaknya korang bt pemeriksaan kesihatan?.. jarang-jarang.. kadang-kadang.. sedikit-sedikit.. haha mesti ada yang kata masa nak masuk goment.. n masa mengandung.. biasa lar tu kan.. perkara yang jarang kita bt.. kalo yang slalu tu bagus lerr..

kat wisma negeri ni adalah buat event.. dari ceramah.. senamrobik n pemeriksaan kesihatan oleh SALAM Senawang Speacilist.. murah jerr..

dengar jer.. dah boleh bt pemeriksaan terus turun ngan budak-budak opis.. kalo nak pi check sendiri xder maknanya kat hpital tu.. so apalagi amik lar kesempatan ni kan.. bukan susah pun.. kat dalam bangunan jer.. xbanyak guna tenaga.. hehe

sempat lagi kita orang berposing-posing sambil menunggu turn.. hehe korang pantang nampak kamera kan

ni ler resultnya.. hah xnampak lar plak..

hah bacaan bp n blood sugar den.. bp den naik.. ni sebab bengangkan brader dopan den.. kok nak lanjut pi hpital salam n bt pemeriksaan detail lar bang.. sebaik den xcakap.. tapi dah bercekak pinggang den kat blakang.. (hehe smua eh alasan) tp kandungan gula cantikkkk

hah korang xcaya murah sila tengok resit ni bayaran hanya RM 5 sahaja.. tu sebab ramai yang datang

ingat nak pi senam robik lar petang ni.. tapi nama xbagi.. redahhhhh je larrrrrr … hokeh lar nak sambung kerejaaa lar pulak… cha chi chawwww

dari mata turun ke hati….

dari mata turun ke hati.. haha ayat xleh tahan … dah macam orang bercinta lak bunyinya.. hehe memang tengah bercinta ni.. bercinta ngan mr demingku.. huhu…

sebenarnya nak citer pasal mata bukan hati mana2 yang dah kena curik okehh… 2 minggu bulan ni mmg lieza panggil bulan sakit.. start dari liza lar ni… dari batuk demam.. pastu ngan miss lana batuk teruk n mr deming yang demam n then mata dia plak yang merah… tapi tu semua anggap dugaan yang Allah S.W.T bagi untuk mengguatkan lagi kami sekeluarga menempuh hari2 mendatang… eceeeewahhhhh….

Start dari Mr deming yang sakit mata macam terpanggil lak nak wat entry ni… terus search okehhh.. untuk penjagaan mata.. owwwwhhh jangan dibuat main ngan mata ni.. ni info yang bagus gak untuk kita yang seharian dok ngadap kat komputer…

Semasa menggunakan komputer… kopipes dari http://www.infosihat.gov.my/penyakit/Remaja/PENJAGAANMATA.php

■Ambil masa untuk rehatkan mata anda. Alihkan pandangan dari skrin dan pandanglah objek lain selama 10 saat bagi setiap 10 minit
■Lakukan pertukaran posisi bekerja. Lakukan pergerakan di kawasan sekeliling sekurang-kurangnya 2 jam selepas menggunakan komputer. Ia dapat merehatkan mata dan badan anda
■Kelipkan mata anda! Kurang berkelip boleh mengurangkan air mata bagi melincirkan mata, yang mana menyebabkan mata kering dan tidak selesa. Anda digalakkan untuk menggunakan ubat titis air mata tiruan sekiranya anda menggunakan komputer dalam jangka masa yang lama
■Lakukan aktiviti regangan dan meluruskan badan. Kedudukan yang baik membantu menghalang kesakitan di bahagian otot leher dan belakang badan
■Ubah kedudukan monitor komputer anda. Monitor perlu berada di kedudukan 20 hingga 30 inci daripada mata anda, lebih kurang ½ depa
■Ubah kedudukan papan kekunci (keyboard). Letakkan papan kekunci di hadapan monitor
■Jika perlu, pakai cermin mata yang bersesuaian. Jika anda memakai cermin mata atau kanta lekap pastikan cahaya mencukupi bagi membantu anda menggunakan komputer

jangan lupa bt hokehhh… moral nya.. jangan tutup lampu masa waktu rehat yer lepas ni .. ekeke next ingat nak buat pemakanan untuk mata lak

suke… daring women

korangggg….. suka xtengok citer korea.. syok kan tengok walaupun xtau bahasa dia.. tapi peduli hape yer tak… sebab hero n heroin dia sangat comelll dan jalan citer yang buat kiter leka.. buatkan kita xsabar nak tengok next episod..

skarang ni kita org laki bini dok giler citer korea.. hari tu baru jer habis tengok citer kat 8tv.. he’s beautiful.. sampai kita org panggil laki bini guna bahasa korea..pedulik hape kita org jer yang dengar.. macam2 ayat kuar.. korea lar sangat kan.. tapi citer tu baru jer habis..

lar ni kat astro one hd chanel 393 dok tayang citer ‘daring women’…. .. sesuai ditonton seisi keluarga.. ekeke.. lawak giler citer tu.. sedih pun yer gak… sampai xsabar nak tunggu minggu depan nya.. sampaikan sanggup googlenak tengok episod seterusnya….. berhantu betul citer tu..

kalo korang nak tau citer daring women ni bersiaran ssetiap sabtu dari 9.30 hingga 12.45.. 4jam direct dia siaran.. sebab apa dia bt camtu .. sebabnya episod dia sampai 105 sekarang ni baru episod 34 n ada anak2 dia lagi tu.. cuba korang bayangkan brapa lama mau tunggu.. tu yg xsabar tu… terus google.. nak download tara bleh ma.. aduhhhh terseksa mak

ni lar gambar yang dimaksudkan tu.. antara drama korea yg bez.. sape peminat korea layanlar citer ni….

my little trainee…

cuti cuti ni jogging best jugak kan.. lama dah xjogging ni… hehehe.. niat tu mmg ada.. tapi petang tadi lain jadinya..
petang ke taman mainan bersama miss lana.. kalo dah bawa dia kompom xjogging den dooo…
akhirnya dia jer yang exercise.. layan je lar dia.. nyambil-nyambil mama eh.. asah skill….. lamo xnembak hah

1.. 2...3...4... cepat mama followww

tepuk tangan... lagi...lagiiiii.... dan lagiiiii

ni senam lompat katak...plak... ikut semua

cool down jap.. yer...

dan malamnya… jurulatih.. senamrobik n poco-poco keletihan.. .. ekeke..
sobab xdo sapo nak ikut dio…. sampai tertido atas kerusi…
tapi comel..comelll sapo lagi nak pujikan.. mestilah mak eh yang puji.. busuk ko wangi ko..cantik ko xcantik ko.. anak den bucuk2 ni.. grrrrrr geram ngan budak tecit ni tau

Trainee yang keletihan

Opening 2011… haru biru…

hah pagi yang indah… aku rasa arini.. mind dah set nak pakai baju hijau ada manik ngan tudung bertatahkan batu swaroski ko.. kasut 3 inci..n beg… kol 7 dah ready depan umah lengkap berpakaian..almaklumlah nak gi mesyuarat kat hq..pepagi buta.. hehe. KOl 7 lebih pajero dah tercongok kek dopan umah.. trasa diva lar plak.. (perasan lar kan..)..

masuk jer keta.. aik xder radio.. aircond pun xder.. bole tahan lg lar.. perasaan masih ok lagi.. singah jap kat shell yang menghala tol seremban..tuang minyak dulu.. dah habis isi minyak… skali.. keta xleh start.. uwaaaaaaaaaaa… diva duduk kat stesen minyak keta rosak pepagi buter…

tu dia penyelamat yang xdapat nak menyelamatkan keadaan.. akhirnya… datang rescue membawa fortuner.. xder dalam gambar plak..

walaupun duduk tepi longkang stesen minyak.. tetap maintain bergambar… ekeke..

lepas jer habis mesyuarat terus shoot balik semban then ke gemencheh.. kalut lar arini.. ptg deal ngan maj nak gi site gemencheh..
kalo pagi2 takut xsempat.. mana nak pi site pastu nak kena masuk mesy lagik.. nak kena panjat bangunan 4tkt lagi..
oh xsanggup.. dengan hati kental n gagah terus menghala ker gemencheh..
hah ni lar site eh.. site ni dah terang.. korang lom tengok kawasan sebenar..

penah xkorang masuk kawasan kebun kelapa sawit.. jalan tanah merah.. kiri kanan sawit.. depan ada kawasan kilang ayam..
rumah pekerja yang datang dari lombok..
gi site korang mesti pakai suar kan , tshirt or blouse.. flat shoes..
hah diva ni gi masuk site kelapa sawit.. dengan bj kurung hijau tadi yang bermanik..tudung berbatu swaroski.. n kasut tinggi 3 inci..
cuba korang bayangkan jap camner rupo eh..

i’m ok jer.. hehehe mana nak dapat pekerja macam ni..
boss tahun ni den dapek comorlang kan… hahahahaha..(perasan lagi)..
tu lar pembuka tirai tahun ni.. site n mesyuarat 2011..

Previous Older Entries