3 minggu ditinggalkan…

huarggghhh…huarghhh… tajuk post macam hangat je kan… hehe

ni bukan akak ditinggalkan .. tapi anak den .. si ucuk acam..(ibu yg jaga dia xdo n 2 minggu babah g kursus).. budak ni yg sentiasa membuat kacau bilau kat rumah den ari2 ..yg sentiasa den gaduh n peluk cium.. tu belum akak yg di back handnya tiba2…

tu lar kan… bila anak kita dah sentiasa depan mata kita.. then tiba2 takde (balik kampung tau..) terasa sunyi n kosong jer rumah ni… kalo balik dulu ada lar tukang buat riuh kat rumah n peneman kita… macam tu lar rasanya kot bila pasangan yang belum ada zuriat… kepada pasangan2 yang belum ada zuriat tu… masanya akan tiba cuma xtau bila jer.. jangan sedih2 hehe dah macam kaunselor x bertauliah lak aku…

2 minggu ni anak den ada kat moncheh lak rumah mak mentua den… minggu lepas kat kendong… sebelum hantar kg macam2 lak sakit eh… tu semua lar yang buat aku xsedap ati nak tinggalkan si kenit ni… mata berair lar mulut sakit lar… sebelum balik g emergency kpj dulu amik ubat dia… bukan xcaya dengan kerajaan atau mana2 klinik tp anak den serasi ngan kpj jer… hah mesti ada yg pikir den berlagak ni…

xdo makno do.. dah try g mana2 klinik xjalan jugak… last skali kpj.. terus baik… wattpo membazir yo x. tu yo lar minggu ni emmm winduoooooo..uuuuuuu.. windu… sewindu..windu…nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaa

31 + 1= 32 years..

epy..bezday to u.. epy bezday to u.. epy bezday to u…epy bezday to babahhhhhh….. … hehe…   merdu sunguh lar sora den ni… macam cik siti yg sentiasa berkeliaran kat opis aku ni.. bila jumpa makanan merata-rata.. hehe..

rasanya lom terlambat lagi nak entry untuk wish bezday orang penting dalam hidup den ni.. semoga babah dipanjangkan umur dimurahkan rezeki sihat tubuh badan n ceria selalu…

aaaa…aaaa jangan ingat ‘lieza d bling2’  lupa nak wish tau… den dah wish awal2, siap set jam lagi ari tu… tepat kol 12 malam wish babah.. walaupun mata ngantuk ni.. n cuaca yg agak dingin aritu di instun…

hah nape kat instun?.. di pendekkan cite akakkkk ni kena g kursus kat behrang sana sminggu masa bezday babah…

laki ku siap cuti tu.. nak sambut bezday 2 beranak.. disamping nak betulkan keta dia…   waaa….waaaa… jealous tau akak ni… siap beli blueberry cheese kek  tu kat sunway.. nape g sunway pyramid x tunggu mamaaa… nak ikuttt…

untuk nak menjealouskan aku lagi.. dengan kemeriahan n kelazatan kek tu siap mms gambar kat aku… ni ler bukti nya..

tp yg paling bez nya… laki ku nya bezday akakkk yg dapat present hehe… lana pun sama siap bergaya dengan baju baru lagi… muaaaaahhhhhhhzzzzzzzzzzzz kat babah…

sweet cherry

sweet cherry… mesti kita terbayang kek kan… hehe yelar biasa kan kat atas kek tu mesti letak buah cherry xpun strawberry… tp entry aku cherry atas baju.. camaner lar rupanya…

sebenarnya bukan buah ceri yang nak aku citekan tapi… tp beads untuk baju merah ni…. tuan punya baju namanya suraya mazni.. jiran sebelah opis aku ni..jer..  ada citer disebalik baju merah ni..

emm mula2 dpt baju su.. xcited dah tu.. baju pun cantik..    akaks.. mmg suka yg cantik2 ni..hehe.. kain chiffon n then warna merah.. kepala otak ni dok berpikir je corak apa yg sesuai dengan baju mek su ni.. pikir punya pikir dah seminggu baju si su ni x berusik..

tp ada 1 malam tu .. di bawah bulan purnama .. angin sepoi2.. hehe macam filem lar plak..   baru ler dapat idea nak mencorak baju merah ni …. esok nya terus beli manik.. malam tu terus buat…. dah buat2 alamak macam kureng ler plak.. dtg adik iparku yg tengah blaja ngan rosita dia pun bg idea kat aku.. ok ler aku pun buat ….

bl dah siap tu bangga gak dapat menyiapkan cherry ni hehe.. belum pernah buat lagi kat baju sape2 ..lawa gak..(alar2 perasan).. laki aku pun kata lawa.. so sweet cherry mcm gambar ni…..

mekacih ler ler kat adik ipar ku (lin) n my beloved hubby… hehe

gambar setelah di photoshopkan… hehe kasi up sikit

Lagi

d’ bloggers…

uhhh…. nervous plak nak tulis kat ruangan ni.. dah lar first time buat blog pastu xtau apa2 pastu buat2 kental n cam tau jer… hehe..  ni semua gara2 kengkawan ku yg ada blog.. terasa diri ni nak juga ..xmau kalah tu..  ok ler tu jer intro untuk blog ku yg belum sempurna ni.. akan di touch up dari masa ke semasa sehingga jadi mahir hua..hua…

Hello world!

Welcome to WordPress.com. This is your first post. Edit or delete it and start blogging!