makanan kulit…

Apa dia makanan kulit?.. huh entry kali ni berbeza dr yang sebelumnya.. kalo entry sebelum ni aktivit hjg minggu.. my bling2 tp yang ini lain dr yang lain…

kalo nak tau apa dia makanan kulit .. tunggu yer… hehe peace 🙂

Advertisements

Canon EOS vs Nikon

Demam piala thomas dah habis dah.. xlama lagi world cup .. tp aku skarang berperang dan hati bergelora nak pilih camera. Walaupun kamera dah ada tp impian untuk memiliki kamera slr.. masih berkobar-kobar..

Nak dijadikan citer last saturday was my bezday… eceh.. nak maklum gak..  umur yang semakin meningkat tp tetap maintain cuma tempat tertentu jer lom di maintainkan lagi.. hehe.. ok back to d story.. last saturday gi nilai.. laki ku kata nak bagi surprise.. ok hati dah berbunga2 .. di samping menuju ke kedai jahit untuk tempahan baju .. then thru to LEKAS.. aleh2 kuar kat nilai… aik confius mak ni.. last2 gi tengok curtain… so cakap kat laki den.. mano surprise eh… ni lar surprice eh.. jalan2 kat nilai… uwaaaa… uwaaa… aku dengan pantas nyanyi.. hati membeku mengingatkan kata janji manismu…ohhhh…

keesokan harinya gi tengok org kawin lak.. kat dusun setia … perut dah kenyang..  laki den lak kata nak gi mana? emmm dia dah tanya… pantas jer mulut aku ni… mid valleyyyyyyyyy anak aku pun sama… buat gaya… hehe.. sempena bezday girl dia turutkan ler…

kat mid valley pusing punya pusing.. aku kata kat babah jom kita gi tgk kat exhibition centre.. dalam hati mungkin ada sale barang baby ker handbeg ker… skali sampai kat sana… aduhh.. dah nampak replika kamera slr nikon… dalam hati ohhh tidakkkkk…. hati aku nak tengok 2 booth jer.. nikon n canon.. belek punya belek.. disamping mengetes.. hehe.. last decision sambar lar satu.. jenama canon EOS500D….setelah berpikir panjang… aduh.. mcm xpecayer plak… kamera idaman aku dalam gengaman..  yang beznya ada seminar macam mana nak guna kamera tu.. kita org dengan pantas write in utk seminar hari yg sama…  walaupun xpandai guna… tapi dalam hati ada bunga2 cinta.. akan ku xplore n bertanya untuk menghasilkan yang terbaik… lepas ni.. habis lar anak aku aku kerjakan… huhuhu

budak baru belajar… next entry ya… tunggu.. kepada yang expert sila tunjuk ajar kepada budak yg baru belajar ni… bagi lar tips ker.. or camaner nak amik gambar terbaik ker.. function yg biasa guna ker… pleazeee ya…

batu pahat here i come

kursus…kursus.. dan kursus lagi.. rasanya banyak dah kena gi kursus… orang degill memang macam ni semak jer kat opis yer x.. hehe..

kali ni kena pi batu pahat plak … kursus akta.. emm.. dengar pun dah macam boring.. tapi nak buat macam mana kan.. benda tu lar dirujuk shari-hari bila keja..  start 12-4 mei ni… no fb no blogs for 3 days only ..

harap2 semuanya ok dan selamat sampai kat batu pahat.. rasanya lom penah lagi sampai batu pahat kalo stakat kat air hitam tu ado lar.. tu pun soping pasu.. hehe..

k ler jumpa lagi corat coret lagi 3 harii.. harap2 jumpa kengkawan lama kat sana..

blue heaven

biru ni tuan punya orang yang sama dengan baju cokolat… simple tp look nice.. hehe hope tuan punya badan suka lar yerr

hitam atau putih?

hitam putih kehidupan.. tapi mana satu pilihan kita… hanya kita yang mencorak kehidupan kita… sama ada mahukan putih atau pun hitam untuk kehidupan yang bakal kita tempuhi….

entry ni xder kena mengena dengan baju ni…  nanti marah lak si churalliya(suraya) hehe…  baju ni special sikit sebab dah ada design.. just untuk mencantikkan sajer n tambah seri almaklumkah nak di guna pakai untuk wedding (kalo xsalah info) …  apa2 pun semoga menyukai design ini yer su…

new beads on d blog..

nama post mcm pernah dengar kan… tu di ambil sempena nama group new kids on the block… hehe… ubah lar sikit2 kan.. xsesuaiiii plak nak letak entry nama tu… dah tua dah pun hah…

mana lar pegi diaorg smua ni kan… tp bukan kumpulan tu yg nak di interframekan… ni nak interframekan blog yg baru di launching kan oleh a.k.u n l.y.n (my sister in law)… projek ni mmg dah lama kita org nak buat… almaklumlah sorang dok kl sorang dok semban… borak2 pun kat fb jer….. nak jumpa jauh bebenorr..

baby kita org ni namanya d’ beads world…. huh world tu… (mudah mudahan… aminn)… kalo sesaper yang menyukai beads mai lor singgah singgah kat blogs kami… xrugi pun singgah n tengok2… kalo berkenan hello2 kita org ler… hehe… no problem punya…

thats all for entry utk new baby kita org… chaw