delima oh delima

k kali ni nak entry  pasal pemakanan plak….  korang pernah xmakan buah delima? bez kan tapi leceh.. ada biji tp isi dia dah tu kecik2 pastu xpuas makan,  xmacam buah oren ker kiwi ker.. tp khasiat nya mmg banyak… untuk ibu2 mengandung mmg elok salah satu otak baby jd cerdik… dl masa mgandung xjumpa plak buah delima ni..haishhh….

for d next generation hehe mcm dalam cite omputih lak tag line tu… mesti makan so kita org tanam pokok delima ni… pokok ni kita org beli masa hari peladang tahun lepas.. pokok dia kecik lg masa tu.. lar ni dah besar senang jer jaga pokok ni.. korang tanam n letak baja bila perlu, sirampun kadang2 hehe.. kalo rajin siram lar slalu.. n walla dah kuar bunga… oh jangan lupa korang trim sikit pokok ni..  dia xleh stand alone bukan mcm pokok biasa ………. korang tengoklah pokok delima kita org ni.. hehe baru bunga satu dah riuh kat blog… tp ada aku kisah..

 xcited lebih ni.. baru mengeluarkan for d 1st time.. ni lar hasilnya bl berbudi kepada tanah.. ni nak tunggu pokok manggan cikunan plak… nom nom nom

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: