Chicken Bone.. Bone..Bone

Desaru, Khamis, 6.00 petang

babah arini gi pasar malam eh..’ camtu lar bunyi eh.. masa on d way nak balik sebelum nak amik budak tecit sorang tu kat desar..

biasanya tiap2 khamis ada pasar malam kat area desaru… dah dekat dah umah ibu lana… on d way tu singgahlar.. beli sebarang 1, 2 atau 3 or… 4 or..5 cam banyak jer bunyinya tu… target nak beli memang 1..2 tapi dah sampai pasar malam tu dah xtertarget dah…

laki den pun tanyo.. nak boli apo.. emm beli makanan babah je lar.. biasa lar xdo lain dah … sebatu dia panggil customer eh… lotak..lotak.. habih.. nasi ayam kak lina ler.. apa lagi..

barang dapur ado lagi.. pastu tengok kiri, tengok kanan.. x menarik… pusing blakang lak.. wah ayammm gorenggggggg.. emm.. boli pun sodap ni.. sambil laki den memilih ayam eh… den pi lar kodai ayam goreng tu… mano nak pilih ni… kesudahan eh pilih ni….

rangka ayam.....yang di boli sekor yer... ni gambar amik dari orang lain..

huhu den terliur nak makan rangka ayam… ekekeke… lamo lak xpekena rangka ayam ni… last makan.. masa kat jelebu…

asyik je layan rangka ayam… dipatah-patah dikunyah-kunyah…emmmm dap ehhhh… tapi xleh nak tolan lak… kot jadi macam cite badul yang yusni jaafar tercokik jagung tu…’ baru balik mid’… tengah layan xsedar habih den kojo an.. betapa asyik masyuk makan xsedar… tinggal tulang yo…

sebaik xmakan leher tulang.. kalo x selosai gak

ado sapo teringin ko… hah gi boli .. pastu layannnn… kalo masa rangka tu panas lagi masyukkk

Advertisements

uwaa… xdo air..

Ahad, 25 Julai 2010, Pulai 3.

tengah terkocoh2 di bilik air.. mengisi air di dalam bekas air.. dikhuatiri xdo air untuk 2 hari… siap bagi tau laki den..

‘babah..mama dah isi air kat bawah ni.. nanti babah mandi.. isi tank yang kat atas plak k… ni 2 hari air xdo ni’…

‘laki den pun hah kan ye lar…

otak memikir… alamak camno nak berak esok ni.. nak koncing camno ni.. adoiiii somak otak den mikirkan… xkan nak bawa boka air lak…

Isnin, 26 Julai 2010 – 7.50 pg Wisma Negeri

sampai pagi2 lagi den dah kecoh kat akak kat opis ni… ‘ air xdo kan arini ‘ akak tu pun cakap bukan ari ni lar esok ngan rabu…  hah ye ker… tapi dalam ati selamat aku arini… sebab dah terbiasa membuat saham di opis.. kat umah dia xnak… jimat duit aku nak bayar IWK ekekekeke…

pastu aku pun baca lar notis kat opis aku yang ditampal kat dinding pintu… bekalan air akan terganggu pada 27 dan 28 Julai 2010 di Daerah Seremban kecuali… sikamat… yahooooo… umah den ado airrrrr…..

Tapi air yang tadah dua tank tu nak watpo lak… nak mandi alar… alar… bathtub main buih… xmuat lak… emmm akan dipikirkan kemudiannnn……

Moral of the story jangan membaziakkk air k… (jangan bazir air). chowwwww dulu…

someone gonna get this tomorrow…

huhu… arini xrenti-renti memasak dari pagi dok wat nasi goreng merangkap tengahari petang masak untuk makan malam lak… pastu wat muffin.. sambil masak sambil bancuh adunan muffin… huhu sungguh memenatkan.. tapi apa nak buat.. ari ni ari aku mahu masak.. dan ari rajin saya.. huhu kalo x jangan harap lar.. nak rajin macam ni..

muffin ni sebenarnya nak bagi kat orang… dah niat lar katakan.. kena lar tunaikan kan… lagipun masa bezday lana terlupa plak nak bagi ibu dia kek… dah baikkk nya packing nak bagi esok aleh aleh leh lupa plak adoiii aiii…. lastly selamat kena makan … tu lar so . Ingat nak buat muffin nya petang tapi mr deming ajak gi seremban 2… kesudahannya buat lar malam…

suspend gak nak buat muffin ni… dulu buat batat… tapi kali ni buat penuh berhati2.. ekeke… ikut instruction yang betul.. apa sekali tengok.. hah amik ko naik menggunung.. dan orang yang bertuah akan merasa muffin vanilla saya itu adalah jeng…jeng… tunggu kiriman muffin ni esok k…

pandan indah- bezday girl n boy

arini dah gi paroi ada MAHA, pasti Terminal ada MATTA, lepas tu gi Pandan Indah.. emm ada bezday girl n boy lar… anak adik ipar ku.. minggu lopeh dah bg tau suruh datang…. akhirnya sampai lar kita org.. ingatkan dah start rupanya lom start lagi… hah ni lar bezday girl n boy nya.. dia org lahir hari n bulan yang sama tau… pandai mak n abah eh rancang… leh mintak petua ni.. hehehe.. yang kakak dah pakai cantik.. siap eye shadow lagi.. n yang adik dah mengantuk plak bezday boy..ni lepas potong kek terus tido.. aiyo ko ni dam..

kol 5 kita orang pun beransur lar… kepada yan sekueluarga… terima kasih banyak2 jemput kita org.. makan pun sedap.. siap tapau lagi.. huhu.. xyah masak malam ni… n to Iqa… sorry makngah xsompek nak boli hadiah yo… nanti makngah bolikan k… tp lambek sikit..

MAHA.. or MAHAL

wah beznya arini.. pg2 lagi mr deming dah ajak.. mama gi siap kol 11 kita tolak.. gi paroi tengok MAHA.. dalam ati.. yahoooooooooooooo….syoknyaaaaaaaaaaa…. hehe nak memujuk ati ku yang xdapat pi smalam…lar katakan… mr deming pg2 dah bangun awal.. turn gi pasar.. stok kat umah dah habis plak.. slalunya bila dia balik dari pasar saya ler yang dok membersih dan menyimpan barang basah tu… wah arini sungguh rajin dia… i lap u lar babah… disebabkan nak gerak awal.. tau ye lar kalo bini dia buat terhegeh-hegeh sikit.. bukan bini dia buat slow tau tapi teliti.. hehe yolarrr tu..

seperti yang dijanjikan oleh mr deming kol 11 lebih kita org gerak… mak aiii paneh eh lakk kat luar … menyonge..(korang tau ker.. hah cuba korang diri kat tengah panas pastu suruh sape2 amik gambar masa diri tengah panas tu.. tu lar deh.. maksud yang dicari2.. hehe) poloh lak dah menitik2.. cair raso eh make up mak ni nyah.. dah sampai.. parking plak penuh .. skali check punya check ada sukan da… tp gigihkan jugak parking agak jauh sikit lar.. menapak lar jawab eh.. dengan bawa handbeg lg.. camera lagi.. wah terasa macam photographer majalah laman plak  ekekeekekek.. tp kali ni pameran nya kecik n xbrapa banyak booth yang dijual…

dah poloh menitik setengah baldi..(ceh bohong lar sesangat).. kita org pun blah.. lepas ni gi mana babah.. den nanyo.. gi MATTA… huhu.. tp hampa… bayaran eh tinggi bonar..xmampu den do… sape2 ada RM 28k bak mai sini hah..

next destination pandan indah kita….

mr tigger

uh malu rasanya nak buat entry ni… bukan apa barang nya dah dapat lama tapi x buat-buat pun entry ni..

arini rasa macam free sikit.. baju raya pun blom siap untuk di bling2 kan… k ler 1st skali nak ucapkan tq kat mekchu ni.. sebab belikan kita org frezer magnet dari hongkong … ye lar mekchu kan gi hongkong aritu.. walaupun kita org lom kesempatan nak pi.. tp insyallah kita org akan gi jugak tapi kita org nak gi pulau… pulau mana pulau sebang ekekekekeke… sape2 yang tau pulau sebang tu diam2 je lar yer… hehe

eh.. dah dekat sebulan lebih baru nak ucap tq.. apa da..?  eh silap tau… ucapan tq dah di ucap tapi just nak paparkan apa yg dibelikan oleh mekchu.. d nice frezer magnet n mr tigger for my miss lana walaupun xder dalam list pembelian kita org… thank lg skali yer mekchu…

mekchu … tunggukan ganjaran dari mama lana yer atas pemberian mr tigger itu… tungguuuuuuuuuuuuuuu

Mini MAHA or MATTA…

wah… samalam dah terpandang poster kat area opis.. ada mini MAHA kat Paroi n MATTA plak kat Terminal 1.. dalam ati harus pi ni… kalo bab yang jenjalan n pokok2 ni memang kita org  sehati sejiwa… ekeke.. sebab dua2 punya minat yang sama…

malam tadi dah bagi tau kat Mr Deming minggu ni ada pameran Maha.. terus dia kata eh pameran MATTA pun ada kan kat Terminal 1… (dalam ati.. macam nak gi jenjalan jer…. yahooooooooooo.. ati ada sikit bunga2 cinta ekekeke.. perasan jer).. terus dia plan.. sabtu ni kita pi lar.. gi Terminal 1 n paroi.. dan aku lak tambah lagi kita gi senawang skali eh.. beli susu lana ekekeke..

so minggu ni global warming.. ekekeke.. sebab nak tengok pokok n bunga2.. emm xsabar nak tunggu esok pla.. cepat lar arini

jom… cat muka

emm… weekend ni banyak plak aktiviti… minggu lepas dah plan nak pegi bawa miss lana ker water theme park A’ Famosa.. tp xkesampaian disebabkan babahnya nak berehat katanya.. sambil tu sabtu gi tengok adik jiran kawin plak..  k lar kita continued our journey ‘face food kita… lom habis lagi nak dicitekan ni.. kali ni entry mengecat muka… hah face food ada jual water colour ker.. ekekeke… kalo nak tau jom liza tunjukkan barang yang nak dicat kat muka kita… korang tengok k..

Part 2- Face Therapy

wah balik keja jer terus buka blog ni … kat opis dah set dah masa… nak continue citer smalam.. huhu..

rasanya ada x perempuan yang xpakai pencuci muka ( xkira lar bentuk sabun ker atau yang biasa-biasa tu… toner… pelembab)… kalo xpakai tipulah … mesti ada kan sekurang-kurangnya pencuci muka. Perempuan kalo jerawat seketul jer dah risau betul x ni kan plak yang banyak… yang banyak yer dah pernah alami samapai xmau kuar umah.. arggggghhhh maluuuuuuu)

k entry untuk face therapy ni bagi perempuan yang kulit berminyak macam saya… hehe.. ada certain produk ni mmg saya dah pakai lama tp xhabis2..orang kata xluak lar… sebab botolnya besarrrrrrrrrr punya… kalo nak tau jom tengok gambar apakah produk itu… jom tengok

hah amacam… adakah smua puas ati… moisteriser tu kan saya dah pakai since kawin.. giler lama…lom habis lagi…. orang kata barang make up xelok simpan lama… tp ok jer… hehe..

k next entry Part 2- Face Therapy ( versi mengomakkan muka)… ekeke yang ni lagi saya suka… k tunggu ya

All About ‘Skin Food’- Part 1

skin food- food therapy… menarik kan….

emm produk ni halal ker.. halal tau sebab dah tanya dah kat orang kedai tu.. ekeke kalo x xdo nak pakai do… sape minat cite korea.. hah apa lagi gi kedai ni sebab produk pun korea nya ye ker… not sure about that.. tp mcm ia

sebelum ni saya ada gak post kat FB …(Kalo entry Jemah kat blog dia try guna pencuci muka Skin Food… ‘d bling lieza’ nak entry pasal produk skin food yang sekian lama digunakan rasa ada sambutan x.. apa kata survey…)… nampaknya ada lar 2-3 kerat yg bagi respon.. bole lar.. dari xder….

ye lar sape lar si ni lieza kan.. bukan ramai pun follower dia ekeke…syok sendiri jer.. tp xper lar just nak share kepada yang sudi membaca…

memandangkan Jemah dah bagi idea… dan lieza adalah pengguna kepada produk ni… kalo dapat jadi duta produk ni pun orite gak… (jangan perasan lar lieza.. mcm cantik kan… nampaknya berangan je lar)…

k kali ni lieza nak bt byk episod.. sebab skin food ni pun bukannya satu jer.. produk dia… macam-macam ado… kalo .. dari hujung rambut sampai lar ke hujung kaki… smua ada… n untuk yg laki-laki pun ado.. kenapa lieza suka produk ni.. kalo nak tau last entry ni akan lieza terangkan kenapa lar si lieza ni beriya2 nak bt produk ni… bukan famaous pun kan brand ni.. tp xper nanti lieza terangkan k sabar eh..

Part 1- Hair Therapy..

sape punya masalah rambut kering… hah bole lah cuba produk ni… alamak kantoi plak.. hehe …

ok next entry Part 2 will be face therapy… bab ni mmg lieza minat dan amat menggilainya… tp lieza x gila lagi k… cuma gilakan barang dia jer hehe.. k tunggu k next entry..

jam pun dah dekat 12 mlm esok keja.. jumpa nanti ya..renung-renungkan…