Sahara… kiter

eemmmm… korang ingat x citer.. ” ni..wah ni plan sape ni.. (nak tau apa plan dia sebenarnya kat bukit bintang .. .. next saya citer)… tapi i likeeeee jugakkkk… cuci2 mata…” kat berliburan di bukit bintang

sebenarnya mr deming ni teringin nak makan nasi arab…. tu lar sebabnya beriya sesangat nak gi bukit bintang.. dia dah survey restoran nasi arab rupanya…. kalo nasi arab kat semban.. ada 2 jer.. yang paling famous kat restoran damsyik…

kalo kat area bukit bintang memang banyak restoran nasi arab… tapi kita orang pilih kat restoran sahara tent… dekat2 dengan area mc donald…

nape kita orang pilih restoran tu dari yang lain…. sebab tempat tu Mantan PM penah makan( Pak Lah kita).. pastu Tengku Mahkota Johor pun makan kat sana… betulll… nape .. xcayer ker.. ada tau dia orang paparkan gambar2 kat dinding restoran dia orang.. tu sebab mr deming pilih tempat tu.. binik n anak ehhh yo kan jer lar.. janji perut ku terisi… ekekekeke

alar lupa nak amik entrance restoran tu.. xper saya bagi cover menu eh… ekekeke

terasa di negara arab jap...

suasana kat dalam kedai tu..

setiap meja ada frame gambar… tapi tempat Pak Lah dah ada orang masa tu..

salah satu meja pemimpin negara luar datang makan kat meja tu...

makanan kat sana bleh tahan regenya.. tapi sedap n banyak…..

antara menu yang ada... mr deming makan 'kozi'

saya makan kabsa chicken...

budak kecik ni menu dia... mc donald.. ekeke..

tu ler rupa makanan mr deming 'kozi' bersama air teh perisa mint

kabsa chicken ni banyak tau nasi dia.. menggunung.. xhabis pun makan.. disyorkan makan untuk dua orang pun xper..

ni menu saya kabsa chicken bersama turkinish coffee.. tapi tekak xleh masuk..

gambar saya bersama miss lana adalah wajib.. di mana2 saje.. huhu

next mahu di terjah oleh saya plak kali ni.. adalah restoran Fullhouse… huhuhuhu.. korea..korea..

berliburan di Bukit Bintang

rasanya macam dah lama x ker kl.. mencuci mata apa yang patut…. akhir-akhir ni banyak plak programnya…. disebabkan lama xkeluar jenjalan.. sabtu aritu mr deming dengan senang atinya mengajak biniknya jenjalan.. cehhh leh offer diri.. kalo x punya lar susah….

“ma nak gi mana mama.. ahadni.. jb.. kl..’… lastnya binik dia jawab.. kita gi utara sampai selatan nak babahhhhh… hahaha.. hilang akal per aku ni.. dah lar hujung2 bulan nak diajaknya sampai utara n selatan.. . huhuhu ….xterkata mr deming.. lastnya kita gi kl jer lar babah..

dalam kpala otak emmmm… ‘sunway.. ikea.. ikano.. mid valley’.. lastnya mr deming kata apa tau ‘ ma kita gi bukit bintang ehhh’.. wah ni plan sape ni.. (nak tau apa plan dia sebenarnya kat bukit bintang .. .. next saya citer)… tapi i likeeeee jugakkkk… cuci2 mata…

cuci-cuci mata… emmmm memang cuci2 mata sangat lar kita org ni… poket ni pun tercuci jugak… dari satu kedai ke satu kedai… akhirnya terjebak kat… kedai sport.. nak ler menengok kasut akhirnya.. xjumpa yang berkenan.. budak kecik ni jugak yang untung..

emmm see mesti ada barang untuk budak tecit ni... sandle purple ko.. ekekeke

korang tengok.. siap baring

jalan-jalan nampak lak superman n batman adoiiii… terpampang plak sale… haha harus lar kan..

terpampang besar lambang superman ni.. macam lambai2 jerrrr.. gambar faizal tahir pun ada tau

dan yang ni paling best… jauh sangat lar batman ni..

ohhh... batman

last jenjalan di kedai crumpler.. di sini lar saya dapat bezday gift saya… huhu dah lamo idam2.. aritu bukan bezday saya pun.. advance disebabkan mr deming xdo nak celebrate pada haritu..

kebetulan kat main interance pavillion ada promotion marc jacob parfum.. xbeli pun singgah amik gambar jer.. sangat comel

kalo nak gi kedai superman.. n yang mencari beg laptop n camera bag jenis crumpler.. leh pi kat pavillion okehhh… make sure bawa duit banyak sikit.. ekeke jangan macam kt orang cuci2 mata.. poket pun cuci skali…

umbai… di alor gajah

lamanya xsembang2 kat blog ni.. bersawang gamaknya.. minggu lepas aktiviti yang paling syiok aku rasa.. nak tau nape.. cer citer (dah agak dah korang mesti cakap mcm tu.. )..

minggu lepas aku stay kampung.. seminggu lamanya.. disebabkan ayahku yang nak operate mata kat melaka.. yelah.. sapa yang xsayang ayah… yang tiada penggantinya kena lar bagi support sikit kan.. so selasa dan rabu dah amik cuti.. mr deming rabu kena gi kursus kat melaka.. so amik keputusan stay kat umah mak jer.. khamis n jumaat ulang alik dari kg ker semban.. (fuhhh bercinta nak bangun pagi2)

aktiviti mmg penuh minggu tu.. dah semua adik beradik berkumpul kan macam nak raya plak rasanya ekekeke.. tapi tu lah paling syiok aku rasa.. horokkkkkkk .. hehe.. lana jangan citer lar.. lagi suka.. sampai skarang nampak budak laki pun dok panggil abangg.. abang.. (teringat sepupu dia lar tu)..

nak jadikan citer.. jumaat malam tu kita org decide g makan kat umbai bila mau disponsor… huhu melompat2 smua nakkkk nakkk.. katanya kol 8 malam.. yelah tunggu aku balik kerja lagi.. kakak balik lagi mr deming lagi.. dan tunggu budak sorang ni habis tuisyen lagi… habis tuisyen kol 10 mlm.. hah amik ko.. perjalanan ke umbai amik masa 2 jam.. kalo bertolak kol 10.. sampai sana kol brapa plak… (tupun kalo sharp kol 10).. last2 decide gi makan kat alor gajah jer.. so umbai tu angin lalu jer lastnya alor gajah.. sebab dah lewat sangat..

ni lar aktiviti kt org kalo adik bradik berkumpul.. makan.. makan lagi… n makan lagiiiii.. hahahahahaha

Lastnya makan kat restoran Naiman.. xjauh dari town alor gajah.. happening lar jugak

ni ler abang saya.. satu satunya abang.. abang ipar ramai lar

ni baru sikit.. oooo

tengok siap bleh lawan wrestling tangan lagi..

ni ler air wajib saya... teh tarik kurang manis.. ekekeke