pressurekah aku…

brapa kali agaknya korang bt pemeriksaan kesihatan?.. jarang-jarang.. kadang-kadang.. sedikit-sedikit.. haha mesti ada yang kata masa nak masuk goment.. n masa mengandung.. biasa lar tu kan.. perkara yang jarang kita bt.. kalo yang slalu tu bagus lerr..

kat wisma negeri ni adalah buat event.. dari ceramah.. senamrobik n pemeriksaan kesihatan oleh SALAM Senawang Speacilist.. murah jerr..

dengar jer.. dah boleh bt pemeriksaan terus turun ngan budak-budak opis.. kalo nak pi check sendiri xder maknanya kat hpital tu.. so apalagi amik lar kesempatan ni kan.. bukan susah pun.. kat dalam bangunan jer.. xbanyak guna tenaga.. hehe

sempat lagi kita orang berposing-posing sambil menunggu turn.. hehe korang pantang nampak kamera kan

ni ler resultnya.. hah xnampak lar plak..

hah bacaan bp n blood sugar den.. bp den naik.. ni sebab bengangkan brader dopan den.. kok nak lanjut pi hpital salam n bt pemeriksaan detail lar bang.. sebaik den xcakap.. tapi dah bercekak pinggang den kat blakang.. (hehe smua eh alasan) tp kandungan gula cantikkkk

hah korang xcaya murah sila tengok resit ni bayaran hanya RM 5 sahaja.. tu sebab ramai yang datang

ingat nak pi senam robik lar petang ni.. tapi nama xbagi.. redahhhhh je larrrrrr … hokeh lar nak sambung kerejaaa lar pulak… cha chi chawwww

apa kes…

10.10.2010/ Ahad.

adoii… panik.. cuak.. gabra.. lemas.. smuanya ada masa tu..

ni nak habaq mai.. sebelum ni liza pakai cermin mata.. tapi disebabkan dah banyak kali insiden terduduk.. dah orang rabun kan.. alignment cermin saya tu pun lari lar gamaknya.. dah menjadi senget sebelah.. bukan minah senget tau.. sejak dari tu.. kena lar pakai lens.. nak gi betulkan katanya xleh betul.. nak nagis pun ada.. sedih pun ado gak tu..

nak dijadikan citer sabtu malam aritu dah prepared anak beranak nak pakai baju mana gi kenduri kawin rumah ibu si miss lana ni… almaklumlah lana kan dah lama xjumpa ibu dia.. so pakaikan lar dia cantik2..

miss lana dah siap dah.. si mama dia blom siap lagi baru terhegeh2 nak mandi lar.. pastu nak tenyeh mata pakai contact lens lar.. sebelah berjaya ditenyeh tingal sebelah lagi… bila part sebelah jer lagi tiba2 … adoi aiii.. hancus.. punah harapanku..

skali masuk dalam sinki .. bila cari2 xjumpa.. rasanya hidung ni dah cecah kat sinki sebab xjumpa… rupanya dah xder lens tu sebab mengalir bersama air.. dengan hampa pakai lar cermin mata ku yang senget aritu…. sbb stok lens tu jer yg ada….. penat tu setting xmau kasi senget…

buat muka kesian kat mr deming… ” babah mamanya lens jatuh dalam sinki.. stok xder.. lepas kenduri kita gi terminal yer beli lens..”.. ok lar.. yahooooooooooooo……

kenduri mmg meriah.. tapi ati ni dah xkeruan… sebab malu lar ni.. cermin mata ku senget.. takut2 penipuan ku xbleh disembuyikan…

sampai terminal terus jer meluru kat kedai cermin mata yang biasa mr deming pergi.. sampai2 terus tanya sales girl tu.. nak lens.. yg camni camtu camni.. .. tengah menanya.. emm korang tgk lar aksi dua beranak ni… adoiii… xtau ati mama dia tengah risau tahap gaban ni..

peace... aksi muka ganas..

masih mencuba peace dia

xder jerawat der...

mengekpresikan muka di cermin sakti...

tapi yang ni xleh tahan... nak juga test tu...

jom… cat muka

emm… weekend ni banyak plak aktiviti… minggu lepas dah plan nak pegi bawa miss lana ker water theme park A’ Famosa.. tp xkesampaian disebabkan babahnya nak berehat katanya.. sambil tu sabtu gi tengok adik jiran kawin plak..  k lar kita continued our journey ‘face food kita… lom habis lagi nak dicitekan ni.. kali ni entry mengecat muka… hah face food ada jual water colour ker.. ekekeke… kalo nak tau jom liza tunjukkan barang yang nak dicat kat muka kita… korang tengok k..

Part 2- Face Therapy

wah balik keja jer terus buka blog ni … kat opis dah set dah masa… nak continue citer smalam.. huhu..

rasanya ada x perempuan yang xpakai pencuci muka ( xkira lar bentuk sabun ker atau yang biasa-biasa tu… toner… pelembab)… kalo xpakai tipulah … mesti ada kan sekurang-kurangnya pencuci muka. Perempuan kalo jerawat seketul jer dah risau betul x ni kan plak yang banyak… yang banyak yer dah pernah alami samapai xmau kuar umah.. arggggghhhh maluuuuuuu)

k entry untuk face therapy ni bagi perempuan yang kulit berminyak macam saya… hehe.. ada certain produk ni mmg saya dah pakai lama tp xhabis2..orang kata xluak lar… sebab botolnya besarrrrrrrrrr punya… kalo nak tau jom tengok gambar apakah produk itu… jom tengok

hah amacam… adakah smua puas ati… moisteriser tu kan saya dah pakai since kawin.. giler lama…lom habis lagi…. orang kata barang make up xelok simpan lama… tp ok jer… hehe..

k next entry Part 2- Face Therapy ( versi mengomakkan muka)… ekeke yang ni lagi saya suka… k tunggu ya

All About ‘Skin Food’- Part 1

skin food- food therapy… menarik kan….

emm produk ni halal ker.. halal tau sebab dah tanya dah kat orang kedai tu.. ekeke kalo x xdo nak pakai do… sape minat cite korea.. hah apa lagi gi kedai ni sebab produk pun korea nya ye ker… not sure about that.. tp mcm ia

sebelum ni saya ada gak post kat FB …(Kalo entry Jemah kat blog dia try guna pencuci muka Skin Food… ‘d bling lieza’ nak entry pasal produk skin food yang sekian lama digunakan rasa ada sambutan x.. apa kata survey…)… nampaknya ada lar 2-3 kerat yg bagi respon.. bole lar.. dari xder….

ye lar sape lar si ni lieza kan.. bukan ramai pun follower dia ekeke…syok sendiri jer.. tp xper lar just nak share kepada yang sudi membaca…

memandangkan Jemah dah bagi idea… dan lieza adalah pengguna kepada produk ni… kalo dapat jadi duta produk ni pun orite gak… (jangan perasan lar lieza.. mcm cantik kan… nampaknya berangan je lar)…

k kali ni lieza nak bt byk episod.. sebab skin food ni pun bukannya satu jer.. produk dia… macam-macam ado… kalo .. dari hujung rambut sampai lar ke hujung kaki… smua ada… n untuk yg laki-laki pun ado.. kenapa lieza suka produk ni.. kalo nak tau last entry ni akan lieza terangkan kenapa lar si lieza ni beriya2 nak bt produk ni… bukan famaous pun kan brand ni.. tp xper nanti lieza terangkan k sabar eh..

Part 1- Hair Therapy..

sape punya masalah rambut kering… hah bole lah cuba produk ni… alamak kantoi plak.. hehe …

ok next entry Part 2 will be face therapy… bab ni mmg lieza minat dan amat menggilainya… tp lieza x gila lagi k… cuma gilakan barang dia jer hehe.. k tunggu k next entry..

jam pun dah dekat 12 mlm esok keja.. jumpa nanti ya..renung-renungkan…

makanan kulit…

Apa dia makanan kulit?.. huh entry kali ni berbeza dr yang sebelumnya.. kalo entry sebelum ni aktivit hjg minggu.. my bling2 tp yang ini lain dr yang lain…

kalo nak tau apa dia makanan kulit .. tunggu yer… hehe peace 🙂