Sahara… kiter

eemmmm… korang ingat x citer.. ” ni..wah ni plan sape ni.. (nak tau apa plan dia sebenarnya kat bukit bintang .. .. next saya citer)… tapi i likeeeee jugakkkk… cuci2 mata…” kat berliburan di bukit bintang

sebenarnya mr deming ni teringin nak makan nasi arab…. tu lar sebabnya beriya sesangat nak gi bukit bintang.. dia dah survey restoran nasi arab rupanya…. kalo nasi arab kat semban.. ada 2 jer.. yang paling famous kat restoran damsyik…

kalo kat area bukit bintang memang banyak restoran nasi arab… tapi kita orang pilih kat restoran sahara tent… dekat2 dengan area mc donald…

nape kita orang pilih restoran tu dari yang lain…. sebab tempat tu Mantan PM penah makan( Pak Lah kita).. pastu Tengku Mahkota Johor pun makan kat sana… betulll… nape .. xcayer ker.. ada tau dia orang paparkan gambar2 kat dinding restoran dia orang.. tu sebab mr deming pilih tempat tu.. binik n anak ehhh yo kan jer lar.. janji perut ku terisi… ekekekeke

alar lupa nak amik entrance restoran tu.. xper saya bagi cover menu eh… ekekeke

terasa di negara arab jap...

suasana kat dalam kedai tu..

setiap meja ada frame gambar… tapi tempat Pak Lah dah ada orang masa tu..

salah satu meja pemimpin negara luar datang makan kat meja tu...

makanan kat sana bleh tahan regenya.. tapi sedap n banyak…..

antara menu yang ada... mr deming makan 'kozi'

saya makan kabsa chicken...

budak kecik ni menu dia... mc donald.. ekeke..

tu ler rupa makanan mr deming 'kozi' bersama air teh perisa mint

kabsa chicken ni banyak tau nasi dia.. menggunung.. xhabis pun makan.. disyorkan makan untuk dua orang pun xper..

ni menu saya kabsa chicken bersama turkinish coffee.. tapi tekak xleh masuk..

gambar saya bersama miss lana adalah wajib.. di mana2 saje.. huhu

next mahu di terjah oleh saya plak kali ni.. adalah restoran Fullhouse… huhuhuhu.. korea..korea..

umbai… di alor gajah

lamanya xsembang2 kat blog ni.. bersawang gamaknya.. minggu lepas aktiviti yang paling syiok aku rasa.. nak tau nape.. cer citer (dah agak dah korang mesti cakap mcm tu.. )..

minggu lepas aku stay kampung.. seminggu lamanya.. disebabkan ayahku yang nak operate mata kat melaka.. yelah.. sapa yang xsayang ayah… yang tiada penggantinya kena lar bagi support sikit kan.. so selasa dan rabu dah amik cuti.. mr deming rabu kena gi kursus kat melaka.. so amik keputusan stay kat umah mak jer.. khamis n jumaat ulang alik dari kg ker semban.. (fuhhh bercinta nak bangun pagi2)

aktiviti mmg penuh minggu tu.. dah semua adik beradik berkumpul kan macam nak raya plak rasanya ekekeke.. tapi tu lah paling syiok aku rasa.. horokkkkkkk .. hehe.. lana jangan citer lar.. lagi suka.. sampai skarang nampak budak laki pun dok panggil abangg.. abang.. (teringat sepupu dia lar tu)..

nak jadikan citer.. jumaat malam tu kita org decide g makan kat umbai bila mau disponsor… huhu melompat2 smua nakkkk nakkk.. katanya kol 8 malam.. yelah tunggu aku balik kerja lagi.. kakak balik lagi mr deming lagi.. dan tunggu budak sorang ni habis tuisyen lagi… habis tuisyen kol 10 mlm.. hah amik ko.. perjalanan ke umbai amik masa 2 jam.. kalo bertolak kol 10.. sampai sana kol brapa plak… (tupun kalo sharp kol 10).. last2 decide gi makan kat alor gajah jer.. so umbai tu angin lalu jer lastnya alor gajah.. sebab dah lewat sangat..

ni lar aktiviti kt org kalo adik bradik berkumpul.. makan.. makan lagi… n makan lagiiiii.. hahahahahaha

Lastnya makan kat restoran Naiman.. xjauh dari town alor gajah.. happening lar jugak

ni ler abang saya.. satu satunya abang.. abang ipar ramai lar

ni baru sikit.. oooo

tengok siap bleh lawan wrestling tangan lagi..

ni ler air wajib saya... teh tarik kurang manis.. ekekeke

yummy my tummyy

sila tengok yer.. lapar ehh?…

macam sedap??? memang sedap pun.. kedai ni kat langkawi.. masa jenjalan gi langkawi aritu.. agak privacy…. tenang jer.. sungguh menyelerakan disamping perut yang kelaparan… kat bawah ni lar nama kedai tu..

kalo gi langkawi jangan lupa singgah kedai nii… hehe.. terangkat beb..

waaaa…. berkilo-kilo

ni tag line baru… berkilo-kilo.. bukan berbaloi-baloi k..

apo yang berkilo-kilo… hah berat badan den naik.. shape den dah lari..( mmg dah lari lepas beranak aritu pun…) nak maintain.. waaaa punlah susah…

apo yang harus dibuat.. macam mana nak maintain… tolong lah kengkawan… tapi kalo dalam seminggu dah macam ni…

acara murninet 6x sehari... tolong jawab...

BBQ time...

mkn lg.. jamuan raya opis

sabtu malam ada BBQ plak kat kg… camne tu…

habih lar dennnnn

Chicken Bone.. Bone..Bone

Desaru, Khamis, 6.00 petang

babah arini gi pasar malam eh..’ camtu lar bunyi eh.. masa on d way nak balik sebelum nak amik budak tecit sorang tu kat desar..

biasanya tiap2 khamis ada pasar malam kat area desaru… dah dekat dah umah ibu lana… on d way tu singgahlar.. beli sebarang 1, 2 atau 3 or… 4 or..5 cam banyak jer bunyinya tu… target nak beli memang 1..2 tapi dah sampai pasar malam tu dah xtertarget dah…

laki den pun tanyo.. nak boli apo.. emm beli makanan babah je lar.. biasa lar xdo lain dah … sebatu dia panggil customer eh… lotak..lotak.. habih.. nasi ayam kak lina ler.. apa lagi..

barang dapur ado lagi.. pastu tengok kiri, tengok kanan.. x menarik… pusing blakang lak.. wah ayammm gorenggggggg.. emm.. boli pun sodap ni.. sambil laki den memilih ayam eh… den pi lar kodai ayam goreng tu… mano nak pilih ni… kesudahan eh pilih ni….

rangka ayam.....yang di boli sekor yer... ni gambar amik dari orang lain..

huhu den terliur nak makan rangka ayam… ekekeke… lamo lak xpekena rangka ayam ni… last makan.. masa kat jelebu…

asyik je layan rangka ayam… dipatah-patah dikunyah-kunyah…emmmm dap ehhhh… tapi xleh nak tolan lak… kot jadi macam cite badul yang yusni jaafar tercokik jagung tu…’ baru balik mid’… tengah layan xsedar habih den kojo an.. betapa asyik masyuk makan xsedar… tinggal tulang yo…

sebaik xmakan leher tulang.. kalo x selosai gak

ado sapo teringin ko… hah gi boli .. pastu layannnn… kalo masa rangka tu panas lagi masyukkk