i hate u mekchuuu @ Suraya mazni

haha… ganas xbunyi nya… apa-apapun dah gelakkan mekchu.. mesti terperanjat beruk si mekchu ni tiba-tiba lak entry aku macam ni… ekeke.. cover mulut yang ternganga tu mekchu orang pandang ni.. hokeh..

nape entry macam ni… sebab dia bezzzzz… ooopss!! jangan lar marah …xder pun kita ni nak mencik mencik mekchu ni.. disebabkan dia nak nama dia terpampang di dada blog ni.. saje letak nama macam tu ..(rasa..rasa ada fan yang marah x mekchu).. ni semua contest yang dia suruh kita join ni.. malas nak entry panjang.. so korang layan kang ada yang menyampah plak..

Apa pandangan korang mengenai seorang gadis ayu yang bernama mekchu?
korang rasa camaner mekchu ni… mekchu ni orang dia lemah lembut.. sopan santun.. cantikkk…(emmm macam pernah ku dengar ayat ni tapi di mana yer…) … ish korang mmg mekchu macam tu lar.. ingat memain ker.. lom pernh dengar mekchu jadi singa.. sebab dia pernah jugak citer kan yang jadi singa bila michah bt hal.. nak jugak tengok camaner rupanya.. ekeke jap..jap bayangkan jap.. hehe tetap ko comel n ayu disamping suara halus mu itu ya mekchu…


Apa yang best@tak best mengenai blog kuning oren ni?

semuanya bezzzzz… hehe saya xreti menilai blog orang ni.. sebab saya pun jarang bukak n tulis blog.. ni pun nak sahut seruan mekchu lama gak xtulis karangan…apa yang penting header sudah bertukar siap ada tema ko.. sokong blog kuning oren ni…

Entry macam mana yang korang suka/layan kat blog mekchu?
entry yang macam mana yer.. semua yang mekchu tulis saya layan jer.. xder yang xlayan.. baca jer kadang-kadang rajin jugak membalas.. yang kesian bila nak selesaikan isu bibik dia.. aduh kesiannnn.

Kenapa korang nak menang voucher RM50 dari Matase Sutera
gila ker xnak menang… mana aci asyik mekchu jer menang n suruh paksa kita klik gambar dia.. kita pun nak jugak tayang n pakai baju Matase Sutera tu.. asyik tengok FB n Blog sambil pikir2 rege dia lepas ker x.. cukup ker x.. nak jugak masuk contest macam mekchu ni.. n suruh n paksa orang klik gambar kita…

ok itu sajer entry saya untuk kali ini.. mana yang baik adalah memang betul mana yang tulisan yang berbaur jealous n hasad dengki hanya tulisan semata-mata tiada tersirat n tersurat yer.. harap maklum…ekekeke

Advertisements

dari mata turun ke hati….

dari mata turun ke hati.. haha ayat xleh tahan … dah macam orang bercinta lak bunyinya.. hehe memang tengah bercinta ni.. bercinta ngan mr demingku.. huhu…

sebenarnya nak citer pasal mata bukan hati mana2 yang dah kena curik okehh… 2 minggu bulan ni mmg lieza panggil bulan sakit.. start dari liza lar ni… dari batuk demam.. pastu ngan miss lana batuk teruk n mr deming yang demam n then mata dia plak yang merah… tapi tu semua anggap dugaan yang Allah S.W.T bagi untuk mengguatkan lagi kami sekeluarga menempuh hari2 mendatang… eceeeewahhhhh….

Start dari Mr deming yang sakit mata macam terpanggil lak nak wat entry ni… terus search okehhh.. untuk penjagaan mata.. owwwwhhh jangan dibuat main ngan mata ni.. ni info yang bagus gak untuk kita yang seharian dok ngadap kat komputer…

Semasa menggunakan komputer… kopipes dari http://www.infosihat.gov.my/penyakit/Remaja/PENJAGAANMATA.php

■Ambil masa untuk rehatkan mata anda. Alihkan pandangan dari skrin dan pandanglah objek lain selama 10 saat bagi setiap 10 minit
■Lakukan pertukaran posisi bekerja. Lakukan pergerakan di kawasan sekeliling sekurang-kurangnya 2 jam selepas menggunakan komputer. Ia dapat merehatkan mata dan badan anda
■Kelipkan mata anda! Kurang berkelip boleh mengurangkan air mata bagi melincirkan mata, yang mana menyebabkan mata kering dan tidak selesa. Anda digalakkan untuk menggunakan ubat titis air mata tiruan sekiranya anda menggunakan komputer dalam jangka masa yang lama
■Lakukan aktiviti regangan dan meluruskan badan. Kedudukan yang baik membantu menghalang kesakitan di bahagian otot leher dan belakang badan
■Ubah kedudukan monitor komputer anda. Monitor perlu berada di kedudukan 20 hingga 30 inci daripada mata anda, lebih kurang ½ depa
■Ubah kedudukan papan kekunci (keyboard). Letakkan papan kekunci di hadapan monitor
■Jika perlu, pakai cermin mata yang bersesuaian. Jika anda memakai cermin mata atau kanta lekap pastikan cahaya mencukupi bagi membantu anda menggunakan komputer

jangan lupa bt hokehhh… moral nya.. jangan tutup lampu masa waktu rehat yer lepas ni .. ekeke next ingat nak buat pemakanan untuk mata lak

suke… daring women

korangggg….. suka xtengok citer korea.. syok kan tengok walaupun xtau bahasa dia.. tapi peduli hape yer tak… sebab hero n heroin dia sangat comelll dan jalan citer yang buat kiter leka.. buatkan kita xsabar nak tengok next episod..

skarang ni kita org laki bini dok giler citer korea.. hari tu baru jer habis tengok citer kat 8tv.. he’s beautiful.. sampai kita org panggil laki bini guna bahasa korea..pedulik hape kita org jer yang dengar.. macam2 ayat kuar.. korea lar sangat kan.. tapi citer tu baru jer habis..

lar ni kat astro one hd chanel 393 dok tayang citer ‘daring women’…. .. sesuai ditonton seisi keluarga.. ekeke.. lawak giler citer tu.. sedih pun yer gak… sampai xsabar nak tunggu minggu depan nya.. sampaikan sanggup googlenak tengok episod seterusnya….. berhantu betul citer tu..

kalo korang nak tau citer daring women ni bersiaran ssetiap sabtu dari 9.30 hingga 12.45.. 4jam direct dia siaran.. sebab apa dia bt camtu .. sebabnya episod dia sampai 105 sekarang ni baru episod 34 n ada anak2 dia lagi tu.. cuba korang bayangkan brapa lama mau tunggu.. tu yg xsabar tu… terus google.. nak download tara bleh ma.. aduhhhh terseksa mak

ni lar gambar yang dimaksudkan tu.. antara drama korea yg bez.. sape peminat korea layanlar citer ni….

giegilllll….

huh.. ramai plak yang xkuar opis jumaat ni… almaklumlah gaji xdapat lagi kan..bonus pun xdapat gak.. kalo dah dapat kompom korang smua xder.. termasuklah den.. layan je lar.. lagu Maher Zain ni…

ni bukan nak cakap pasal dah gaji ker bonus ker.. ni pasal giegillll ni… bukan kumpulan giegil tau.. ni gigil sejuk.. sejak 2 menjak 3 menjak ni… (cakap nabil yer).. opis ni terover speed kot aircond dia… adoiiii aiii… ni semua buat nak gi minum pg.. mkn thari.. n turun minum petang lama2.. ( pandai lar kan alasan sejuk kat opis tahap beku..haha)..

macam ni lar jadi nya.. dah berbungkus2 den ni hah..

teka mana kaki..mana selipar..mana karpet… hahaha..

uwaa… xdo air..

Ahad, 25 Julai 2010, Pulai 3.

tengah terkocoh2 di bilik air.. mengisi air di dalam bekas air.. dikhuatiri xdo air untuk 2 hari… siap bagi tau laki den..

‘babah..mama dah isi air kat bawah ni.. nanti babah mandi.. isi tank yang kat atas plak k… ni 2 hari air xdo ni’…

‘laki den pun hah kan ye lar…

otak memikir… alamak camno nak berak esok ni.. nak koncing camno ni.. adoiiii somak otak den mikirkan… xkan nak bawa boka air lak…

Isnin, 26 Julai 2010 – 7.50 pg Wisma Negeri

sampai pagi2 lagi den dah kecoh kat akak kat opis ni… ‘ air xdo kan arini ‘ akak tu pun cakap bukan ari ni lar esok ngan rabu…  hah ye ker… tapi dalam ati selamat aku arini… sebab dah terbiasa membuat saham di opis.. kat umah dia xnak… jimat duit aku nak bayar IWK ekekekeke…

pastu aku pun baca lar notis kat opis aku yang ditampal kat dinding pintu… bekalan air akan terganggu pada 27 dan 28 Julai 2010 di Daerah Seremban kecuali… sikamat… yahooooo… umah den ado airrrrr…..

Tapi air yang tadah dua tank tu nak watpo lak… nak mandi alar… alar… bathtub main buih… xmuat lak… emmm akan dipikirkan kemudiannnn……

Moral of the story jangan membaziakkk air k… (jangan bazir air). chowwwww dulu…

someone gonna get this tomorrow…

huhu… arini xrenti-renti memasak dari pagi dok wat nasi goreng merangkap tengahari petang masak untuk makan malam lak… pastu wat muffin.. sambil masak sambil bancuh adunan muffin… huhu sungguh memenatkan.. tapi apa nak buat.. ari ni ari aku mahu masak.. dan ari rajin saya.. huhu kalo x jangan harap lar.. nak rajin macam ni..

muffin ni sebenarnya nak bagi kat orang… dah niat lar katakan.. kena lar tunaikan kan… lagipun masa bezday lana terlupa plak nak bagi ibu dia kek… dah baikkk nya packing nak bagi esok aleh aleh leh lupa plak adoiii aiii…. lastly selamat kena makan … tu lar so . Ingat nak buat muffin nya petang tapi mr deming ajak gi seremban 2… kesudahannya buat lar malam…

suspend gak nak buat muffin ni… dulu buat batat… tapi kali ni buat penuh berhati2.. ekeke… ikut instruction yang betul.. apa sekali tengok.. hah amik ko naik menggunung.. dan orang yang bertuah akan merasa muffin vanilla saya itu adalah jeng…jeng… tunggu kiriman muffin ni esok k…

mr tigger

uh malu rasanya nak buat entry ni… bukan apa barang nya dah dapat lama tapi x buat-buat pun entry ni..

arini rasa macam free sikit.. baju raya pun blom siap untuk di bling2 kan… k ler 1st skali nak ucapkan tq kat mekchu ni.. sebab belikan kita org frezer magnet dari hongkong … ye lar mekchu kan gi hongkong aritu.. walaupun kita org lom kesempatan nak pi.. tp insyallah kita org akan gi jugak tapi kita org nak gi pulau… pulau mana pulau sebang ekekekekeke… sape2 yang tau pulau sebang tu diam2 je lar yer… hehe

eh.. dah dekat sebulan lebih baru nak ucap tq.. apa da..?  eh silap tau… ucapan tq dah di ucap tapi just nak paparkan apa yg dibelikan oleh mekchu.. d nice frezer magnet n mr tigger for my miss lana walaupun xder dalam list pembelian kita org… thank lg skali yer mekchu…

mekchu … tunggukan ganjaran dari mama lana yer atas pemberian mr tigger itu… tungguuuuuuuuuuuuuuu

delima oh delima

k kali ni nak entry  pasal pemakanan plak….  korang pernah xmakan buah delima? bez kan tapi leceh.. ada biji tp isi dia dah tu kecik2 pastu xpuas makan,  xmacam buah oren ker kiwi ker.. tp khasiat nya mmg banyak… untuk ibu2 mengandung mmg elok salah satu otak baby jd cerdik… dl masa mgandung xjumpa plak buah delima ni..haishhh….

for d next generation hehe mcm dalam cite omputih lak tag line tu… mesti makan so kita org tanam pokok delima ni… pokok ni kita org beli masa hari peladang tahun lepas.. pokok dia kecik lg masa tu.. lar ni dah besar senang jer jaga pokok ni.. korang tanam n letak baja bila perlu, sirampun kadang2 hehe.. kalo rajin siram lar slalu.. n walla dah kuar bunga… oh jangan lupa korang trim sikit pokok ni..  dia xleh stand alone bukan mcm pokok biasa ………. korang tengoklah pokok delima kita org ni.. hehe baru bunga satu dah riuh kat blog… tp ada aku kisah..

 xcited lebih ni.. baru mengeluarkan for d 1st time.. ni lar hasilnya bl berbudi kepada tanah.. ni nak tunggu pokok manggan cikunan plak… nom nom nom

d’ bloggers…

uhhh…. nervous plak nak tulis kat ruangan ni.. dah lar first time buat blog pastu xtau apa2 pastu buat2 kental n cam tau jer… hehe..  ni semua gara2 kengkawan ku yg ada blog.. terasa diri ni nak juga ..xmau kalah tu..  ok ler tu jer intro untuk blog ku yg belum sempurna ni.. akan di touch up dari masa ke semasa sehingga jadi mahir hua..hua…