wahhh terharu-terharu

terharu sungguh larrrr…. mesti korang nak tau kan.. apa lar yang terharu sangat.. buat gempak jerr… anak den pandai cakap omputih.. tu yang buat den terharu.. ekekeke.. saje jer bikin panasss…

apa lar sangat cakap omputih.. tu pun nak diwar-warkan.. mesti ada yang berkata macam tu.. tapi bagi aku.. bila anak2 kita mula bercakap.. satu perkembangan yang sangat baik.. bila pertuturan dia lagi jelas lagi membanggakan dan bila dia bertutur dalam bahasa yang lain.. satu lagi kemajuan yang ditunjukkan sedangkan ibu bapanya bertutur dalam bahasa yang berbeza..

kita org cakap kat umah bahasa melayu nogori jerr… tapi bila bercakap ngan miss lana bahasa yang betul.. dan sebutan yang betul.. takut dia konpius nanti.. tapi lately.. (ce..ce..cehh omputih ko).. miss lana bila nampak barang yang dia tau dia akan sebut.. bahasa melayu atau bahasa inggeris.. etc: elephant.. fish.. hat.. n banyak lagi.. yang bez dia penah cakap ‘babah nah corn (jagung).. ekekekeke satu kebanggaan buat ku.. walaupun kadang2 xajar pun..

mungkin sebab dia tgok chanel 613.. n balik rumah jer belek buku.. menyebabkan lama2 dia tau sebut.. so bagilah anak anda tengok kartun yang membina yer… ekekekeke

peace yooo

mama lana terujaa…

apa yang teruja… hehe… aritu dah dapat bertimbun2 buku dari grollier.. lepas tu otak ni pantas jer.. kalo dapat cop buku ni nama lana bez ni.. dalam erti kata “rubber stamp”

keesokannya mama lana pi lar tempah.. dengan kudrat dan digagahi dengan berjalan kaki dari wisma ker town tu sensorang… haha.. kalo rasa2 ada yang terserempak kat town n jalan compang camping tu buat2 xnampak je lar yer.. sbb mmg slalu..

ni lar kedai yang buat rubber stamp tu.. kedai dia kecik dia dekat area ambank.. bukan ambank kat pasar tu tau

hehe comel kan kotak dia… kalo miss lana nampak mickey dia .. bising dah mulut dia.. gambar, jenis, colour ink dia korang bleh pilih nak yang mana dah ada templete.. tanda2 ikut suka korang.. cuma harga jer berbeza..

hehe tu ler cubaan yang telah dibuat oleh mama lana.. disebabkan mama dia teruja.. mama dia yang rasmi dulu.. nak suruh dia kang.. satu dinding rumah nama dia.. :).. yang saya pilih dalam harga RM 15.. xder lar mahal mana pun.. bleh cop dalam 500 helai.. n bole di refill.. tu yg paling best.. k nak sambung mengecop..

gambar xsempat nak edit.. hehe akibat keterujaannn…

sambil menyelam… terminum air.. :)

 ni lar keja 2 beranak ahad aritu… hehe… yang si lakinya.. gi kursus.. yang bini n anak nya… dok suka ria.. kat kolam.. hehe.. nak wat camaner… babah yang ajak kan lana.. kan.. hehe but thank to babah… sebab bawa kita org.. n untuk mengumbirakan ati budak kecik yang riuh ni… setelah ditinggalkan 3 minggu… hehe… amik ati lar kononnya.. kita org ni… tp tgk dia seronok kita pun seronok.. dah xingat nak naik dah.. tp kena gak angkut dia balik.. takut kena cough n flu.. dianya lung sensitif sikit… so langkah berjaga-jaga.. n keselamatan.. baik angkut dia balik bila..

nanti kita pegi lagi kan babah… hehe.. luv u all…

3 minggu ditinggalkan…

huarggghhh…huarghhh… tajuk post macam hangat je kan… hehe

ni bukan akak ditinggalkan .. tapi anak den .. si ucuk acam..(ibu yg jaga dia xdo n 2 minggu babah g kursus).. budak ni yg sentiasa membuat kacau bilau kat rumah den ari2 ..yg sentiasa den gaduh n peluk cium.. tu belum akak yg di back handnya tiba2…

tu lar kan… bila anak kita dah sentiasa depan mata kita.. then tiba2 takde (balik kampung tau..) terasa sunyi n kosong jer rumah ni… kalo balik dulu ada lar tukang buat riuh kat rumah n peneman kita… macam tu lar rasanya kot bila pasangan yang belum ada zuriat… kepada pasangan2 yang belum ada zuriat tu… masanya akan tiba cuma xtau bila jer.. jangan sedih2 hehe dah macam kaunselor x bertauliah lak aku…

2 minggu ni anak den ada kat moncheh lak rumah mak mentua den… minggu lepas kat kendong… sebelum hantar kg macam2 lak sakit eh… tu semua lar yang buat aku xsedap ati nak tinggalkan si kenit ni… mata berair lar mulut sakit lar… sebelum balik g emergency kpj dulu amik ubat dia… bukan xcaya dengan kerajaan atau mana2 klinik tp anak den serasi ngan kpj jer… hah mesti ada yg pikir den berlagak ni…

xdo makno do.. dah try g mana2 klinik xjalan jugak… last skali kpj.. terus baik… wattpo membazir yo x. tu yo lar minggu ni emmm winduoooooo..uuuuuuu.. windu… sewindu..windu…nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaa