berliburan di Bukit Bintang

rasanya macam dah lama x ker kl.. mencuci mata apa yang patut…. akhir-akhir ni banyak plak programnya…. disebabkan lama xkeluar jenjalan.. sabtu aritu mr deming dengan senang atinya mengajak biniknya jenjalan.. cehhh leh offer diri.. kalo x punya lar susah….

“ma nak gi mana mama.. ahadni.. jb.. kl..’… lastnya binik dia jawab.. kita gi utara sampai selatan nak babahhhhh… hahaha.. hilang akal per aku ni.. dah lar hujung2 bulan nak diajaknya sampai utara n selatan.. . huhuhu ….xterkata mr deming.. lastnya kita gi kl jer lar babah..

dalam kpala otak emmmm… ‘sunway.. ikea.. ikano.. mid valley’.. lastnya mr deming kata apa tau ‘ ma kita gi bukit bintang ehhh’.. wah ni plan sape ni.. (nak tau apa plan dia sebenarnya kat bukit bintang .. .. next saya citer)… tapi i likeeeee jugakkkk… cuci2 mata…

cuci-cuci mata… emmmm memang cuci2 mata sangat lar kita org ni… poket ni pun tercuci jugak… dari satu kedai ke satu kedai… akhirnya terjebak kat… kedai sport.. nak ler menengok kasut akhirnya.. xjumpa yang berkenan.. budak kecik ni jugak yang untung..

emmm see mesti ada barang untuk budak tecit ni... sandle purple ko.. ekekeke

korang tengok.. siap baring

jalan-jalan nampak lak superman n batman adoiiii… terpampang plak sale… haha harus lar kan..

terpampang besar lambang superman ni.. macam lambai2 jerrrr.. gambar faizal tahir pun ada tau

dan yang ni paling best… jauh sangat lar batman ni..

ohhh... batman

last jenjalan di kedai crumpler.. di sini lar saya dapat bezday gift saya… huhu dah lamo idam2.. aritu bukan bezday saya pun.. advance disebabkan mr deming xdo nak celebrate pada haritu..

kebetulan kat main interance pavillion ada promotion marc jacob parfum.. xbeli pun singgah amik gambar jer.. sangat comel

kalo nak gi kedai superman.. n yang mencari beg laptop n camera bag jenis crumpler.. leh pi kat pavillion okehhh… make sure bawa duit banyak sikit.. ekeke jangan macam kt orang cuci2 mata.. poket pun cuci skali…

my little trainee…

cuti cuti ni jogging best jugak kan.. lama dah xjogging ni… hehehe.. niat tu mmg ada.. tapi petang tadi lain jadinya..
petang ke taman mainan bersama miss lana.. kalo dah bawa dia kompom xjogging den dooo…
akhirnya dia jer yang exercise.. layan je lar dia.. nyambil-nyambil mama eh.. asah skill….. lamo xnembak hah

1.. 2...3...4... cepat mama followww

tepuk tangan... lagi...lagiiiii.... dan lagiiiii

ni senam lompat katak...plak... ikut semua

cool down jap.. yer...

dan malamnya… jurulatih.. senamrobik n poco-poco keletihan.. .. ekeke..
sobab xdo sapo nak ikut dio…. sampai tertido atas kerusi…
tapi comel..comelll sapo lagi nak pujikan.. mestilah mak eh yang puji.. busuk ko wangi ko..cantik ko xcantik ko.. anak den bucuk2 ni.. grrrrrr geram ngan budak tecit ni tau

Trainee yang keletihan

who’s that girl…..

anak sapo lar ni.. yang beriyo bonar pakai sweater kat shopping the garden ni.. cam bagus eh lak posing eh..

lar anak den rupo eh.. ekeke…

hehe kat the garden nak tgok wayang narnia.. first time bawak budak tecit ni gi tgok wayang.. risau gak kok guling2 deh.. skarang ni dah tau dah kalo nak tgok wayang bila bawa budak kecik ni perlu ada:

a. Makanan secukupnya.. kasi porot eh konyang.. xdo lar kaco mak eh nak tgok wayang..
b. Baju favourite dia.. baju sojuk lar…
c. Air kosong ekeke…

then lopeh tu dia akan lolap dalam wayang bila citer separuh jalan ekekekeke… dah lolap mama n babah dio leh tenang tgok wayang sambil feeling2 mcm tgah bercinta dolu2…..

four seasons resort… alahaiiiii

xmau tulis banyak2.. nikmati lar gambar ni.. beshhh ooooo… kita org nikmati pemandangan jer.. hahahahaha.. terjah oleh liza.. stay ker???… ahaks.. oh tidaaaakkk lom kemampuannnn……….

those yang minat design, achitecture, landskap… tempat yang terbaikkkkkk… jatuh cinta… 5 star.. bling..bling..bling.. banyak lagi benda yg menarik kat hotel ni.. tp dah upload kat fb saya.. hehe harus lor.. upload di FB…

tertunai sudah..

jumaat, 16.9.2010, Shah Alam

lama sungguh menyendiri… bukannya xder topik untuk diceritakan tapi.. rasanya jari jemari ni malas sungguh untuk mengedik2 keyboard ni.. sungguh malas aku ni.. haha blogger yang xbrapa nak blogger lar katakan

jumaat lepas… dari rembau terus kita orang gerak ker keyel… deming kata esok gi tengok orang kawin katanya… aku pun k kan jer…

janji 1: keta deming laju jer ke damansara… heran gak.. tanya lagi ‘nak gi mana babah’.. kita gi ikea lar.. yang bestnya mr deming leh kata.. ‘mama nak gi mana arini babah bawa mama ke mana jer.. arini ari mama.. aritu sebelum raya mama kata nak gi ikea kan.. kita gi ikea yer…

hmmm… babah ooi.. duit dah habish nak gi ikea ker… tp beli gak tu.. ekeke

Janji 2:

yang janji ni lagi best.. ni berbulan2 nya sebelum puasa n raya… ‘malam ni kita gi i-city yer’… huh apa lagi xcited ler .. sampai2 umah adik ipar mandi2 makan2 kenyang2 trus gi shah alam.. gayat aku kejap.. gayat2 pun terbang lar duit parking jer RM 10.. tu lom masuk yang lain.. haha nak tengok sangat amik ko liza..

MAHA.. or MAHAL

wah beznya arini.. pg2 lagi mr deming dah ajak.. mama gi siap kol 11 kita tolak.. gi paroi tengok MAHA.. dalam ati.. yahoooooooooooooo….syoknyaaaaaaaaaaa…. hehe nak memujuk ati ku yang xdapat pi smalam…lar katakan… mr deming pg2 dah bangun awal.. turn gi pasar.. stok kat umah dah habis plak.. slalunya bila dia balik dari pasar saya ler yang dok membersih dan menyimpan barang basah tu… wah arini sungguh rajin dia… i lap u lar babah… disebabkan nak gerak awal.. tau ye lar kalo bini dia buat terhegeh-hegeh sikit.. bukan bini dia buat slow tau tapi teliti.. hehe yolarrr tu..

seperti yang dijanjikan oleh mr deming kol 11 lebih kita org gerak… mak aiii paneh eh lakk kat luar … menyonge..(korang tau ker.. hah cuba korang diri kat tengah panas pastu suruh sape2 amik gambar masa diri tengah panas tu.. tu lar deh.. maksud yang dicari2.. hehe) poloh lak dah menitik2.. cair raso eh make up mak ni nyah.. dah sampai.. parking plak penuh .. skali check punya check ada sukan da… tp gigihkan jugak parking agak jauh sikit lar.. menapak lar jawab eh.. dengan bawa handbeg lg.. camera lagi.. wah terasa macam photographer majalah laman plak  ekekeekekek.. tp kali ni pameran nya kecik n xbrapa banyak booth yang dijual…

dah poloh menitik setengah baldi..(ceh bohong lar sesangat).. kita org pun blah.. lepas ni gi mana babah.. den nanyo.. gi MATTA… huhu.. tp hampa… bayaran eh tinggi bonar..xmampu den do… sape2 ada RM 28k bak mai sini hah..

next destination pandan indah kita….

Mini MAHA or MATTA…

wah… samalam dah terpandang poster kat area opis.. ada mini MAHA kat Paroi n MATTA plak kat Terminal 1.. dalam ati harus pi ni… kalo bab yang jenjalan n pokok2 ni memang kita org  sehati sejiwa… ekeke.. sebab dua2 punya minat yang sama…

malam tadi dah bagi tau kat Mr Deming minggu ni ada pameran Maha.. terus dia kata eh pameran MATTA pun ada kan kat Terminal 1… (dalam ati.. macam nak gi jenjalan jer…. yahooooooooooo.. ati ada sikit bunga2 cinta ekekeke.. perasan jer).. terus dia plan.. sabtu ni kita pi lar.. gi Terminal 1 n paroi.. dan aku lak tambah lagi kita gi senawang skali eh.. beli susu lana ekekeke..

so minggu ni global warming.. ekekeke.. sebab nak tengok pokok n bunga2.. emm xsabar nak tunggu esok pla.. cepat lar arini

Mid Valley Di terjah

apa.. MV diterjah.. sape terjah program tv3 tu ker.. ekeke.. ese lar yg terjah .. sapo lagi.. almaklumlah minggu ni laki xdo.. gi cari harta karun… mudaha mudahan banyak harta den dapat kali ni.. aminn.. sebenar plan nak gi MV berdua ngan miss lana lama dah plan… cuma sebelum ni lom kental jer… kali ni nekad nak bawa miss lana tp dah tipon bodyguard sorang kat kg suruh dtg seremban… ekeke xer lar berdua namanya tu kan… apa da..

sebenarnya hajat ati nak bawa lana naik komuter… almaklumlah asyik naik keta jer.. so ni lar masanya… puas mak dia atur program nak kasi cool…  dalam pemerhatian boleh lar repeat lagi… tp bukan ker mid valley mungkin emmmm…. KLCC.. SOGO..Times Square..atau Lot 10… ekekeke…

Ni lar Journey Miss Lana:

Canon EOS vs Nikon

Demam piala thomas dah habis dah.. xlama lagi world cup .. tp aku skarang berperang dan hati bergelora nak pilih camera. Walaupun kamera dah ada tp impian untuk memiliki kamera slr.. masih berkobar-kobar..

Nak dijadikan citer last saturday was my bezday… eceh.. nak maklum gak..  umur yang semakin meningkat tp tetap maintain cuma tempat tertentu jer lom di maintainkan lagi.. hehe.. ok back to d story.. last saturday gi nilai.. laki ku kata nak bagi surprise.. ok hati dah berbunga2 .. di samping menuju ke kedai jahit untuk tempahan baju .. then thru to LEKAS.. aleh2 kuar kat nilai… aik confius mak ni.. last2 gi tengok curtain… so cakap kat laki den.. mano surprise eh… ni lar surprice eh.. jalan2 kat nilai… uwaaaa… uwaaa… aku dengan pantas nyanyi.. hati membeku mengingatkan kata janji manismu…ohhhh…

keesokan harinya gi tengok org kawin lak.. kat dusun setia … perut dah kenyang..  laki den lak kata nak gi mana? emmm dia dah tanya… pantas jer mulut aku ni… mid valleyyyyyyyyy anak aku pun sama… buat gaya… hehe.. sempena bezday girl dia turutkan ler…

kat mid valley pusing punya pusing.. aku kata kat babah jom kita gi tgk kat exhibition centre.. dalam hati mungkin ada sale barang baby ker handbeg ker… skali sampai kat sana… aduhh.. dah nampak replika kamera slr nikon… dalam hati ohhh tidakkkkk…. hati aku nak tengok 2 booth jer.. nikon n canon.. belek punya belek.. disamping mengetes.. hehe.. last decision sambar lar satu.. jenama canon EOS500D….setelah berpikir panjang… aduh.. mcm xpecayer plak… kamera idaman aku dalam gengaman..  yang beznya ada seminar macam mana nak guna kamera tu.. kita org dengan pantas write in utk seminar hari yg sama…  walaupun xpandai guna… tapi dalam hati ada bunga2 cinta.. akan ku xplore n bertanya untuk menghasilkan yang terbaik… lepas ni.. habis lar anak aku aku kerjakan… huhuhu

budak baru belajar… next entry ya… tunggu.. kepada yang expert sila tunjuk ajar kepada budak yg baru belajar ni… bagi lar tips ker.. or camaner nak amik gambar terbaik ker.. function yg biasa guna ker… pleazeee ya…

meaw..meawww…

lokasi: Sunway piramid…. pertandingan kucing .. terhebat.. xtahu yang mana hebatnya( aku tulis jerperkataan hebat… tu)

ahad aritu tu kita orang gi ler jenjalan kat sunway… agenda gi sunway dari minggu lepas tp sebenarnya bukan nak menyoping target kit org.. tp nak gi beli manik n pi kedai puan rosita yang buat anjuran pertandingan manik.. nak ler tengok kedai n manik yang ada kat situ… asyik dengar adik ipar kata tu cantik ni banyak.. kat sana baju ada tergantung… wah.. teruja lar plak kan..

tp dapat tau dr adik ipar aku.. alamak pn tu buka kelas jahit lar plak.. adoiii aii.. dah melepas ….. tapi dah plan kan… x dpt pi kdai rosita gi.. shoping pun bleh ler… mengisi keboringan di hujung minggu.. dan menunaikan janji oleh babah.. hehe..

sampai2 kat sunway.. ati bertanya2 n berdetik… nape ramai org kat tengah2 ni.. ada sale apa ni… emm.. mata dok liar jer kan cari barang yang dijual.. tp xder lar plak nampaknya… yg ada sangkar.. hehe ohhhh… rupanya ada cat contest… giler ramai peminat kucing kat malaysia ni… korang tengok gambar ni… aku pun peminat jugak.. tp xleh nak bela.. my baby lana kecik lagi… geram sampai nak cubit2 kucing yg ada kat situ rasanya… korang layan lar… sikit jer… just customer yg ada pass jer leh masuk… kita org dok tepi yer larrr….