who’s that girl…..

anak sapo lar ni.. yang beriyo bonar pakai sweater kat shopping the garden ni.. cam bagus eh lak posing eh..

lar anak den rupo eh.. ekeke…

hehe kat the garden nak tgok wayang narnia.. first time bawak budak tecit ni gi tgok wayang.. risau gak kok guling2 deh.. skarang ni dah tau dah kalo nak tgok wayang bila bawa budak kecik ni perlu ada:

a. Makanan secukupnya.. kasi porot eh konyang.. xdo lar kaco mak eh nak tgok wayang..
b. Baju favourite dia.. baju sojuk lar…
c. Air kosong ekeke…

then lopeh tu dia akan lolap dalam wayang bila citer separuh jalan ekekekeke… dah lolap mama n babah dio leh tenang tgok wayang sambil feeling2 mcm tgah bercinta dolu2…..

yummy my tummyy

sila tengok yer.. lapar ehh?…

macam sedap??? memang sedap pun.. kedai ni kat langkawi.. masa jenjalan gi langkawi aritu.. agak privacy…. tenang jer.. sungguh menyelerakan disamping perut yang kelaparan… kat bawah ni lar nama kedai tu..

kalo gi langkawi jangan lupa singgah kedai nii… hehe.. terangkat beb..

four seasons resort… alahaiiiii

xmau tulis banyak2.. nikmati lar gambar ni.. beshhh ooooo… kita org nikmati pemandangan jer.. hahahahaha.. terjah oleh liza.. stay ker???… ahaks.. oh tidaaaakkk lom kemampuannnn……….

those yang minat design, achitecture, landskap… tempat yang terbaikkkkkk… jatuh cinta… 5 star.. bling..bling..bling.. banyak lagi benda yg menarik kat hotel ni.. tp dah upload kat fb saya.. hehe harus lor.. upload di FB…

giegilllll….

huh.. ramai plak yang xkuar opis jumaat ni… almaklumlah gaji xdapat lagi kan..bonus pun xdapat gak.. kalo dah dapat kompom korang smua xder.. termasuklah den.. layan je lar.. lagu Maher Zain ni…

ni bukan nak cakap pasal dah gaji ker bonus ker.. ni pasal giegillll ni… bukan kumpulan giegil tau.. ni gigil sejuk.. sejak 2 menjak 3 menjak ni… (cakap nabil yer).. opis ni terover speed kot aircond dia… adoiiii aiii… ni semua buat nak gi minum pg.. mkn thari.. n turun minum petang lama2.. ( pandai lar kan alasan sejuk kat opis tahap beku..haha)..

macam ni lar jadi nya.. dah berbungkus2 den ni hah..

teka mana kaki..mana selipar..mana karpet… hahaha..

mama lana terujaa…

apa yang teruja… hehe… aritu dah dapat bertimbun2 buku dari grollier.. lepas tu otak ni pantas jer.. kalo dapat cop buku ni nama lana bez ni.. dalam erti kata “rubber stamp”

keesokannya mama lana pi lar tempah.. dengan kudrat dan digagahi dengan berjalan kaki dari wisma ker town tu sensorang… haha.. kalo rasa2 ada yang terserempak kat town n jalan compang camping tu buat2 xnampak je lar yer.. sbb mmg slalu..

ni lar kedai yang buat rubber stamp tu.. kedai dia kecik dia dekat area ambank.. bukan ambank kat pasar tu tau

hehe comel kan kotak dia… kalo miss lana nampak mickey dia .. bising dah mulut dia.. gambar, jenis, colour ink dia korang bleh pilih nak yang mana dah ada templete.. tanda2 ikut suka korang.. cuma harga jer berbeza..

hehe tu ler cubaan yang telah dibuat oleh mama lana.. disebabkan mama dia teruja.. mama dia yang rasmi dulu.. nak suruh dia kang.. satu dinding rumah nama dia.. :).. yang saya pilih dalam harga RM 15.. xder lar mahal mana pun.. bleh cop dalam 500 helai.. n bole di refill.. tu yg paling best.. k nak sambung mengecop..

gambar xsempat nak edit.. hehe akibat keterujaannn…

apa kes…

10.10.2010/ Ahad.

adoii… panik.. cuak.. gabra.. lemas.. smuanya ada masa tu..

ni nak habaq mai.. sebelum ni liza pakai cermin mata.. tapi disebabkan dah banyak kali insiden terduduk.. dah orang rabun kan.. alignment cermin saya tu pun lari lar gamaknya.. dah menjadi senget sebelah.. bukan minah senget tau.. sejak dari tu.. kena lar pakai lens.. nak gi betulkan katanya xleh betul.. nak nagis pun ada.. sedih pun ado gak tu..

nak dijadikan citer sabtu malam aritu dah prepared anak beranak nak pakai baju mana gi kenduri kawin rumah ibu si miss lana ni… almaklumlah lana kan dah lama xjumpa ibu dia.. so pakaikan lar dia cantik2..

miss lana dah siap dah.. si mama dia blom siap lagi baru terhegeh2 nak mandi lar.. pastu nak tenyeh mata pakai contact lens lar.. sebelah berjaya ditenyeh tingal sebelah lagi… bila part sebelah jer lagi tiba2 … adoi aiii.. hancus.. punah harapanku..

skali masuk dalam sinki .. bila cari2 xjumpa.. rasanya hidung ni dah cecah kat sinki sebab xjumpa… rupanya dah xder lens tu sebab mengalir bersama air.. dengan hampa pakai lar cermin mata ku yang senget aritu…. sbb stok lens tu jer yg ada….. penat tu setting xmau kasi senget…

buat muka kesian kat mr deming… ” babah mamanya lens jatuh dalam sinki.. stok xder.. lepas kenduri kita gi terminal yer beli lens..”.. ok lar.. yahooooooooooooo……

kenduri mmg meriah.. tapi ati ni dah xkeruan… sebab malu lar ni.. cermin mata ku senget.. takut2 penipuan ku xbleh disembuyikan…

sampai terminal terus jer meluru kat kedai cermin mata yang biasa mr deming pergi.. sampai2 terus tanya sales girl tu.. nak lens.. yg camni camtu camni.. .. tengah menanya.. emm korang tgk lar aksi dua beranak ni… adoiii… xtau ati mama dia tengah risau tahap gaban ni..

peace... aksi muka ganas..

masih mencuba peace dia

xder jerawat der...

mengekpresikan muka di cermin sakti...

tapi yang ni xleh tahan... nak juga test tu...

waaaa…. berkilo-kilo

ni tag line baru… berkilo-kilo.. bukan berbaloi-baloi k..

apo yang berkilo-kilo… hah berat badan den naik.. shape den dah lari..( mmg dah lari lepas beranak aritu pun…) nak maintain.. waaaa punlah susah…

apo yang harus dibuat.. macam mana nak maintain… tolong lah kengkawan… tapi kalo dalam seminggu dah macam ni…

acara murninet 6x sehari... tolong jawab...

BBQ time...

mkn lg.. jamuan raya opis

sabtu malam ada BBQ plak kat kg… camne tu…

habih lar dennnnn

tertunai sudah..

jumaat, 16.9.2010, Shah Alam

lama sungguh menyendiri… bukannya xder topik untuk diceritakan tapi.. rasanya jari jemari ni malas sungguh untuk mengedik2 keyboard ni.. sungguh malas aku ni.. haha blogger yang xbrapa nak blogger lar katakan

jumaat lepas… dari rembau terus kita orang gerak ker keyel… deming kata esok gi tengok orang kawin katanya… aku pun k kan jer…

janji 1: keta deming laju jer ke damansara… heran gak.. tanya lagi ‘nak gi mana babah’.. kita gi ikea lar.. yang bestnya mr deming leh kata.. ‘mama nak gi mana arini babah bawa mama ke mana jer.. arini ari mama.. aritu sebelum raya mama kata nak gi ikea kan.. kita gi ikea yer…

hmmm… babah ooi.. duit dah habish nak gi ikea ker… tp beli gak tu.. ekeke

Janji 2:

yang janji ni lagi best.. ni berbulan2 nya sebelum puasa n raya… ‘malam ni kita gi i-city yer’… huh apa lagi xcited ler .. sampai2 umah adik ipar mandi2 makan2 kenyang2 trus gi shah alam.. gayat aku kejap.. gayat2 pun terbang lar duit parking jer RM 10.. tu lom masuk yang lain.. haha nak tengok sangat amik ko liza..

Chicken Bone.. Bone..Bone

Desaru, Khamis, 6.00 petang

babah arini gi pasar malam eh..’ camtu lar bunyi eh.. masa on d way nak balik sebelum nak amik budak tecit sorang tu kat desar..

biasanya tiap2 khamis ada pasar malam kat area desaru… dah dekat dah umah ibu lana… on d way tu singgahlar.. beli sebarang 1, 2 atau 3 or… 4 or..5 cam banyak jer bunyinya tu… target nak beli memang 1..2 tapi dah sampai pasar malam tu dah xtertarget dah…

laki den pun tanyo.. nak boli apo.. emm beli makanan babah je lar.. biasa lar xdo lain dah … sebatu dia panggil customer eh… lotak..lotak.. habih.. nasi ayam kak lina ler.. apa lagi..

barang dapur ado lagi.. pastu tengok kiri, tengok kanan.. x menarik… pusing blakang lak.. wah ayammm gorenggggggg.. emm.. boli pun sodap ni.. sambil laki den memilih ayam eh… den pi lar kodai ayam goreng tu… mano nak pilih ni… kesudahan eh pilih ni….

rangka ayam.....yang di boli sekor yer... ni gambar amik dari orang lain..

huhu den terliur nak makan rangka ayam… ekekeke… lamo lak xpekena rangka ayam ni… last makan.. masa kat jelebu…

asyik je layan rangka ayam… dipatah-patah dikunyah-kunyah…emmmm dap ehhhh… tapi xleh nak tolan lak… kot jadi macam cite badul yang yusni jaafar tercokik jagung tu…’ baru balik mid’… tengah layan xsedar habih den kojo an.. betapa asyik masyuk makan xsedar… tinggal tulang yo…

sebaik xmakan leher tulang.. kalo x selosai gak

ado sapo teringin ko… hah gi boli .. pastu layannnn… kalo masa rangka tu panas lagi masyukkk

uwaa… xdo air..

Ahad, 25 Julai 2010, Pulai 3.

tengah terkocoh2 di bilik air.. mengisi air di dalam bekas air.. dikhuatiri xdo air untuk 2 hari… siap bagi tau laki den..

‘babah..mama dah isi air kat bawah ni.. nanti babah mandi.. isi tank yang kat atas plak k… ni 2 hari air xdo ni’…

‘laki den pun hah kan ye lar…

otak memikir… alamak camno nak berak esok ni.. nak koncing camno ni.. adoiiii somak otak den mikirkan… xkan nak bawa boka air lak…

Isnin, 26 Julai 2010 – 7.50 pg Wisma Negeri

sampai pagi2 lagi den dah kecoh kat akak kat opis ni… ‘ air xdo kan arini ‘ akak tu pun cakap bukan ari ni lar esok ngan rabu…  hah ye ker… tapi dalam ati selamat aku arini… sebab dah terbiasa membuat saham di opis.. kat umah dia xnak… jimat duit aku nak bayar IWK ekekekeke…

pastu aku pun baca lar notis kat opis aku yang ditampal kat dinding pintu… bekalan air akan terganggu pada 27 dan 28 Julai 2010 di Daerah Seremban kecuali… sikamat… yahooooo… umah den ado airrrrr…..

Tapi air yang tadah dua tank tu nak watpo lak… nak mandi alar… alar… bathtub main buih… xmuat lak… emmm akan dipikirkan kemudiannnn……

Moral of the story jangan membaziakkk air k… (jangan bazir air). chowwwww dulu…

Previous Older Entries Next Newer Entries